Wat vind jij ervan?

CalfOTel kalverhokken

17


Hoewel de temperatuur lange tijd koud en guur is gebleven, is het voorjaar toch alweer begonnen! De bloemen komen weer uit de knop en de ook de kalfjes laten zich niet tegenhouden. Ze worden weer volop geboren! Rede te meer om een actie te lanceren met onze CalfOTel kalverhokken:Wat houdt de actie precies in:
- Bij aankoop van 5x CalfOTel Small en Comfort compleet met hekwerk ontvangt u maar liefst € 200,-- korting
- Bij aankoop van 10x CalfOTel Small en Comfort compleet met hekwerk ontvangt u maar liefst € 600,-- korting
+ speenemmers en speenemmerhouders gratis

- Bij aankoop van 1x CalfOTel XL-5 compleet met hekwerk nu € 250,-- korting
- Bij aankoop van 1x CalfOTel XL-10 met hekwerk € 275,-- korting

- Bij aankoop van 5x Open Top standaard nu € 100,-- korting
- Bij aankoop van 10x Open Top standaard nu € 400,-- korting
+ speenemmers en speenemmerhouders gratis

- Bij aankoop van 5x Open Top met enkel frame € 200,-- korting
- Bij aankoop van 10x Open Top met enkel frame € 600,-- korting
+ speenemmers en speenemmerhouders gratis

Bij alle bovengenoemde actieproducten krijgt u één bodywarmer gratis!
Deze actie is geldig tot en met 30 juni 2013. Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Angelo368

  Wij doen vooral aan ploegen, ook omdat wij meestal mais zaaien in oud grasland en dus de zode goed willen onderdekken. Daarnaast doen we dit ook omdat onze loonwerker geen spitmachine heeft. En als we een stuk land willen inzaaien dan ploegen we het ook altijd, zo heb je ook meer grond beschikbaar om de lagere plekken op te vullen. En als je nou meerdere jaren achter elkaar mais in hetzelfde stuk zou zetten leek spitten mij ook wel beter, want met ploegen maak je de grond vrij los en dat kan in de herfst nogal een nadeel zijn lijkt me, maar tot nu ploegen we altijd al en hebben er een goede ervaring mee!

 • JoepB

  Wij spitten hoofdzakelijk, maar ploegen ook sommige percelen, en zaaien vaak nog ploegloos granen of grasklaver. Ik vind spitten opzich heel goed werken. Al moet je erg goed opletten dat je de ondergrond in de gaten blijft houden. Hier heb ik na 4 jaar alleen gespit te hebben op een paar percelen problemen met verdichtingen. Als je het perceel "vers" gespit hebt, ziet dit er erg goed uit, terwijl het er in feite niet zo goed bij ligt. Ik heb het idee dat het ploegen met ondergronders de verdichtingen beter weg werkt. Dus wij wisselen nou de grondbewerkingen af. Na grasklaver wordt er zowiezo geploegd. Grote voordeel van spitten vindt ik trouwens ook het ontbreken van ploegvoren op de kopakkers. We werken veel met dubbelteelten, en dan is het wel zo gemakkelijk dat je ook in een perceel een gedeelte kan bewerken zonder overal voren te maken.

 • henk fledderus

  in het gebied waar ik woon (ausrtalie ) waar hoofdzakelijk graan verbouwd wordt en vaak met een direct klaar machine wordt gezaaid, ontstaan nu behoorlijk grond problemen.
  6 jaar geleden was een spit machine niet te krijgen. nu heeft de case dealer Imants en de NH dealer farmax
  ook ploegen worden steeds meer verkocht.
  voor de onkruid en structuur problemen hier zou ik gaan ploegen maar dan wel met voren pakkers.

 • kuijpers reniers

  ik denk dat het veel uit maakt wat voor soort grond het is de weersomstandigheden buurman heeft gespit en tegelijk mais gezaaid daarlangs heb ik geploegt en mais gezaaid en er was een duidelijk verschil te zien in opbrengst met ploegen was veel beter maar het was ook een nat jaar ja het blijft moeilijk het is altijd achteraf pas te zien en volgend jaar is het weer anders dus ik denk dat jezelf het beste bepaalt wat goed is en bij de een is dat ploegen en bij de ander spiten

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als ik mais na gras zaai dan maak ik de zode kort met een frees en werk de zodestukjes min of meer onder met een smaragd. Het ziet er, als je met de ogen van een ploeger kijkt, niet uit. Je houd echter de organische materialen dicht bij het zaad, de wortel. Gedurende het seizoen zie je toch dat het gewas meer weerstand heeft dan het gewas bij de buren die de graszode 20cm de diepte in gewerkt hebben.

 • miniplaat

  Wij spitten nu al 3 jaar en het bevalt ons zeer goed. De opbrengst van de laatste drie jaar ligt gemiddeld hoger of gelijk aan de jaren ervoor, maar grote verschillen zijn het ook niet te noemen. Grote voordelen in onze ogen zijn vooral het gemak van spitten(geen bouwvoor, overlappen is geen enkel probleem, vlak langs de slootkant spitten zonder deze kapot te maken), de snelheid ervan(wij spitten anderhalf hectare per uur, na het bemesten is het land in één werkgang af, geen kopeinden meer cultiveren oid) en het kostenplaatje. We komen nu op gemiddeld 20 liter diesel per hectare, met ploegen en cultiveren zaten we op onze grond veel hoger hiermee. Nou ben ik benieuwd naar andere mensen met spitmachine: wat voor een verbruik per hectare komen jullie op?
  Enig nadeel van spitten is een hogere onkruid druk, maar dit is met goed gericht spuiten eenvoudig te verhelpen.

 • g.g

  lichte grond is denk ik eerder geschikt voor spitten dan de wat zwaardere.
  als je met spitten toch nog meer onkruidbestrijdingsmiddelen nodig hebt , is dit natuurlijk alleen maar ten nadele. kwa kosten kom je dan toch weer uit bij ploegen; minder spuitmiddelen, en een goed zaaibed, mits er met een goede vorenpakker wordt gewerkt.

 • cthijssen

  Ik spit al jaren. En mijn advies is 3 jaar spitten en daarna weer een jaar ploegen met ondergronders.. Het voordeel van spitten is Je hebt geen wielslip dus geen versmering van de grond. De structuur van de grond blijft behouden. De organische stof blijft en de actieve laag van de grond waardoor de plant het direct als voedsel kan opnemen. Er is een betere water en zuurstof huishouding. Het land ligt in 1 keer zaaiklaar waardoor je dus meteen kunt zaaien. dus men hoeft na het ploegen niet terug op voren dicht te maken en de kopeinden bij te werken. Vaak zie met spitten eerder onkruiden op komen. maar hierdoor kun je eerder een gewas bescherming uitvoeren waardoor je meer onkruiden in een vroeger stadium kunt aanpakken. We spitten gemiddeld 5.5 a 6 km per uur en spitten gemiddeld 1,15 ha per uur. dit lukt niet met een 5 scharige ploeg. Het brandstof verbruik zit bij ons gemiddeld op 18 ltr per ha.

 • koeboertje

  Ik ben geen ervaringsdeskundige maar hoor altijd over het verdichten van de ploegvoor door het trekkerwiel, waarom rijdt men dan altijd nog met 1 wiel door de voor voor een 1 of 2 scharige ploeg snap ik dat wel, maar bij bredere werkgangen moet dat toch boven over kunnen !

 • henk fledderus

  @ miniplaat ik heb een aantal jaren grond ontsmet met de spit machine en dat zat ergens rond de 23-25 L Ha 300 MM deep
  daar zat dan nog al wat rijs tijd bij en de extra gladde rol die achter de machine is gezet.
  een nadeel van spitten, behalve het extra onkruid is de wat grotere stuif gevoeligheid.
  nu kan een goede chauffer daar wel wat aan doen met wisselen van snelheid en ook gebruikten we vaak een getrokke pakker ring rollen set voor extra aan drukking

 • miniplaat

  @Gerard, we hebben niet meer spuitkosten dan andere jaren, dus dat argument gaat niet op. het is wel zo dat onkruid iets eerder op komt omdat je het oude onkruid niet onder in een gat gooit, maar vermengt met de grond. Op deze manier kun je gewoon eerder bekijken waar tegen je moet spuiten, het is niet zo dat onkruid nu een groter probleem is.
  @Henk, wij proberen te spitten op 27cm, meer lijkt niet echt nodig, maar dat kan wel is dat brandstof verschil iets verklaren. Wij rijden 6.5 km per uur, op de mooie stukken betekent dit anderhalf hectare ongeveer per uur.
  Ik denk dat iedereen het wel eens moet zijn met het feit dat de tijd winst tov ploegen enorm is, dat was voordoorslaggevend. We konden normaal 50 hectare van onze grond zelf ploegen, de laatste jaren doen wij 90 hectare zelf door deze tijd winst. Dat plus minder brandstof en het gemak was voor ons duidelijk genoeg om voor spitten te gaan. De resultaten blijven goed, dus tot dat veranderd blijft onze ploeg in de schuur.

 • Meijes

  Hoe zit het eigenlijks met de draagkracht als je spit of ploegt?

 • n.rodenburg1

  Boeren hier in de omgeving (west ZH) zouden wel willen spitten maar werken liever de gewasresten onder om de ganzen het niet nog makkelijker te maken dan het al is...

 • cthijssen

  uit ervaring is de draag kracht van spitten en ploegen na genoeg gelijk.

 • cthijssen

  als wij spitten dan rijden we rond de 5.5 a 6km peruur brandstof verbruik zit gemiddeld op de 18 ltr per ha.

 • cthijssen

  als je meer oragnische stof boven houd voor de mais hoef je ook minder mest stoffen toe te voegen dus daar bespaar je ook weer op... dus het ene heft het andere op

 • Jan-Zonderland

  Ik herrinner me nog uit de jaren dat ik in de NOP werkzaam was dat gespitte grond (toen allemaal krukas spitters) onder wat nattere omstandigheden bodemloos was. Misschien kwam dat doordat men te diep werkte met die dingen maar het was soms echt een ramp. Men wilde de ploegzool eens lekker opbreken door 35 tot 40 cm diep te spitten maar daarmee verdween ook de vaste bodem uit de grond. Met een rotorspitter zal het wel anders zijn.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.