Wat vind jij ervan?

Spuiten we teveel luisbestrijdingsmiddelen in pootaardappelen?

3


Luisbestrijding in pootaardappelen is belangrijk om virusoverdracht te voorkomen. Pootaardappelen met virus zijn kwalitatief slecht en leveren dus minder geld op. Al jaren zien we dat Actara bij het poten een vaste waarde heeft. Iedereen past het immers toe. Vervolgens gaan we vanaf opkomst wekelijks olie met een pyrethroide zoals Karate Zeon spuiten. Als de luizendruk hoog is spuiten we een aantal keren een luisdoder in de vorm van bijvoorbeeld Plenum. Wij (van Syngenta) zien deze bespuitingen als een verzekeringspremie voor een kwalitatief goed product en daarbij behorende goede prijs. Hoe kijkt u er als pootaardappelteler tegenaan? Is deze verzekeringspremie nu echt nodig?

Laatste reacties

 • Jacques1

  De bioogische sector toont jaarlijks aan dat het ook zonder kan. Echter wel met geselecteerde rassen en lagere opbrengsten.

 • klaasmeijaard

  wordt dit een reclame item van de chemische industrie?
  als leraar gewasbescherming die alle dagen met spuiten bezig is en als ervaren gif verkoper ben ik het niet eens met dhr Klakdijk. termen als verzekeringspremie vind ik misleidend en als ze bij Syngenta boeren serieus nemen dan leggen ze eerst eens uit hoe hun producten nu werkelijk werken en wat de schadelijke kanten er van zijn. Alleen dan kan de discussie omgezet worden van een geraffineerd verkoopverhaal naar een objectief leermoment voor de boer. Boeren denk eens aan wat ik de 'confectorstand" van planten noem, dan heeft spuiten van systemische middelen geen enkele zin en spuitmoment en druppelgrootte zijn ook belangrijk en zo kan ik nog heel veel meer typen maar doe het niet.
  Ik lees wel de reacties

 • Kalkdijk

  Nee, dit is niet bedoeld als reclame item. Dit is bedoeld om met de gebruiker (telers) van gewasbeschermingsmiddelen (gbm) in contact te komen. Wij zijn juist geinteresseerd in hoe de telers denken. Door te luisteren naar telers proberen we de wensen van de markt te achterhalen. Wij vinden product stewardship erg belangrijk. Wij houden continu onze distributie op de hoogte hoe onze producten werken. De distributie vertaalt dat naar de gebruiker. Ik denk niet dat we zonder gbm kunnen maar dat we wel met minder kunnen door efficientere inzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.