Wat vind jij ervan?

Abemec
Bedrijf

Mobiele remmentestbank

1


Abemec biedt een nieuwe service activiteit: de remmentest voor tractoren, landbouwvoertuigen en aanhangers. Abemec wil hiermee de trend in de markt volgen: meer veiligheid op de weg met landbouwverkeer.

Op diverse beurzen is aandacht besteed aan veilig remmen met tractoren, landbouwvoertuigen en aanhangers. Abemec stelt dat met een geijkte rollenremmentestbank de meest complete en juist uitgevoerde test gedaan kan worden en volgt hiermee dan ook de richtlijnen zoals gegeven in de APK voor vrachtwagens. Alleen de rollenremmentestbank kan de remvertraging per wiel meten. Met deze mobiele remmentestbank kan Abemec, ook op locatie, tractoren, voertuigen en aanhangers testen met een breedte van 3,20 meter en aslasten tot 18 ton, ruim voldoende om aan de max. aslasten te voldoen van de wegenverkeerswet tot 11 ton. Ook machines met Tetrax wielstellen, waarbij de tussenruimte van de wielen maar 20 cm is, kunnen getest worden.

De rollenremmenbank test is volgens onderstaande specificaties uitgevoerd:
- Speciale grote rollen met aangepaste rollenafstand voor de landbouwwieldiameters vanaf 80 cm.
- Computerbediening vanuit de bestuurderstoel met tablet. Er is één monteur nodig om te testen.
- Een 4x4 schakeling, tegengesteld draaien van de wielen afzonderlijk, om te voorkomen dat automatisch inschakelende voorwielaandrijving meewerkt.
- Draadloze opnemers om hydraulische- en luchtdrukken op het remsysteem te meten. - Pedaalkrachtmeting.
- Wegen tot 20 ton.

Wat zijn uw voordelen:
- Testen op uw vertrouwde Abemec werkplaats, of in overleg bij u op het bedrijf.
- Direct inzien hoe het remvermogen van uw machinepark is.
- U krijgt per test een formulier van de geijkte remmentest: aantoonbaar remvermogen.
- Bij afwijking krijgt u een reparatieadvies.
- Een goed remmende aanhanger voorkomt overbelasting van het remsysteem van uw trekker.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Eén reactie

  • BouwersEJ

    Ik ben hier ook mee aan het rekenen geweest. Ik heb uit meerdere hoeken gehoord dat je voor elke laag plastic €0,50 moet rekenen, en voor net €1,- per baal. Bij ons in de buurt gebruiken loonwerkers meestal 6 lagen plastic. Dit betekend op de ronde kant, de platte kant is door overlap voorzien van veel meer lagen. Zelf laten wij er 8 lagen plastic om doen omdat wij natuurland hebben waarvan de stoppel vrij hard is, en gemakkelijk een gaatje in het plastic prikt. Ook heeft de loonwerker nu een kantelaar achter de pers, waardoor de rondebalen op de platte kant komen te liggen (de kant met veel meer lagen plastic)
    Het verschil in plastic zit vooral in de kosten voor het maken van de kleur. Om van afval plastic wit folieplastic te maken gaan meer kosten gemoeid dan voor zwart folieplastic. Groen zit daar wat prijs betreft ongeveer tussen in. Het zwarte plastic is het goedkoopste, maar er wordt beweerd dat het zwarte plastic door de zon meer warmte aantrekt/vasthoud en dat daardoor het plastic kwetsbaarder wordt voor het aanpakken met de klem. Over de conservering met verschillende kleuren plastic zijn ook verschillende meningen. Doordat het zwarte plastic warmer zou worden, zou ook de conservering minder goed zijn. Echter zijn dit dingen die ik gehoord heb, en ik kan mij hier het één en ander bij voorstellen, maar ik heb geen bewijs. Wellicht zijn er andere mensen op dit forum die hier ervaring mee hebben...

Of registreer je om te kunnen reageren.