Wat vind jij ervan?

Beutech-agro
Bedrijf

Gewasbeschermingsmiddelen verwerker Phytobac

2


Bij het gebruiken en mengen van gewasbeschermings-middelen blijft er altijd restvloeistof over. Om deze op een verantwoorde manier te verwerken is er de Phytobac. Hierin kunt u gewasbeschermingsmiddelen opslaan en verwerken zonder restanten achter te laten. De Phytobac is ontwikkeld door Bayer CropScience en Beutech Kunststof & bewerking en wordt door Beutech- Agro en haar partners in de markt gezet. Met de Phytobac kunt u reststromen gewasbeschermingsmiddelen op een verantwoorde manier verwerken zonder schade aan het oppervlaktewater of bodem toe te brengen. Beutech-Agro zorgt voor deze kant-en-klare duurzame oplossing. Eenmaal geïnstalleerd op uw bedrijf werkt het systeem volautomatisch. Een investering in de Phytobac valt onder de VAMIL/WIA regeling. Voor de plaatsing van een Phytobac zijn geen bouwkundige vergunningen benodigd.

Reiniging van Spuitapparatuur
Het reinigen van spuitapparatuur in- en uitwendig mag onder voorwaarde op een perceel, maar van de nodige klanten weten wij dat reinigen op het erf vaak gemakkelijker is. Dit met name voor het reinigen van de buitenkant. Een olie- en vetafscheider kan de restanten gewasbeschermingsmiddelen niet uit het afvalwater halen. De Phytobac doet dat wel en helpt u daarmee bij een verantwoorde verwerking van uw spoelwater.Bewezen concept
het principe van de Phytobac is afgeleid van het bio bed. Het bio bed is vooral gebaseerd op de werking van actief bodem leven. De duurzame kunststofbak wordt gevuld met een mengsel van stro en aarde. Deze aarde is afkomstig van de toplaag van de percelen van het bedrijf waar de Phytobac wordt geïnstalleerd. De toplaag bevat bodemleven dat al gewend is aan de gewasbeschermingsmiddelen die het bedrijf gebruikt. De Phytobac is een volledig gesloten systeem en werkt volledig automatisch.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

  • kuijpers reniers

    ik ben dan geen teler maar breng wel veel bieten naar het fabriek en laad zowel bij de muis ,loader en kraan af en toe ook nog rechtstreeks uit bunkerrooier en als je dan staat te lossen dan zie je het verschil al die met de muis geladen zijn zuiverder en er zit prakties geen tarra bij dus het is niet zo moeilijk denk alleen zijn er verschilende telers die een mooie verharde plaat hebben aan gelegt ja maar als die hebben gezien hoe wenig tarre er mee komt gaan ze ook wel overstag en je moet wel kijken waar je ze neer legt maar dat er niet teveel bomen langs het perseel staan waar ze liggen maar dat moet wel lukken denk ik en het laden gaat nog eens een stuk sneller met bieten ,bij chicorie is dat een ander verhaal

  • Metsemakers

    Bietenmuis.
    Mijn bedrijf is gelegen langs rivier de Maas met een afslipbaarheid van 20 tot 30 %. De bietenmuis is hier inmiddels ingeburgerd en voldoet redelijk goed is mijn mening. Het is wel even wennen. De chauffer bepaalt de kwaliteit van het werk in grote mate. Dat er niet overal draagvlak voor de muis is is mij wel duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.