Wat vind jij ervan?

Schoonmaken stal

4


Hoe en met wat maak jij de stal schoon?

Om zelf af te trappen: Als onze hennen naar de slacht gingen was het een kwestie van zo snel mogelijk alles wat de stal uit kon naar de opslag. Vervolgens de mest eruit met een verreiker en de stal schoonspuiten. Al het 'losse' materiaal ging de hogedruk spuit overheen. Vervolgens de stallen weer inrichten en daarna de stallen preventief ontsmetten.

Laatste reacties

 • minnema

  goed idee

 • Merlo Import Benelux
  Bedrijf

  En doet de verreiker aan uw verwachtingspatroon?

 • Alette

  Wij zijn inmiddels alweer een vijftal jaren boerderij-af helaas. Maar ik had de indruk dat je met de verreiker de lastige delen van de stal beter kon bereiken. Dat was een voordeel ten opzichte van de schovel die we eerder gebruikten. Een nadeel vond ik dat de bak van een verreiker een stuk kleiner was ten opzichte van de shovel. Maar: Qua tijdsbesteding tussen verreiker en shovel zat volgens mij niet zo heel veel tijd (door de wendbaarheid van de verreiker maak je veel tijd goed). Ik heb zelf niet met de machines gereden, dus over het gebruiksgemak kan ik weinig zeggen.

 • Merlo Import Benelux
  Bedrijf

  Dank je voor je snelle reactie. Het is inderdaad zo dat door oa de peilers die je opnoemt we meer en meer in beeld komen bij de pluimvee. "Time is money". En als de economische conjuctuur het toelaat kan je de verreiker nog inzetten voor de stallenbouw. Ondertussen is op 5 jaar weer van alles geëvolueerd ook in de shovelwereld.
  De bakken zijn gelukkig wat groter geworden ;)

Of registreer je om te kunnen reageren.