Wat vind jij ervan?

Kosten dierrechten

3


Uit een berekening van Alfa Accountants blijkt dat een koerecht 3.500 tot 8.500 euro zal mogen kosten afhankelijk van de gesteldheid van het bedrijf (is mestafzet stal en personeel geregeld) Gaan jullie er ook van uit dat er dergelijke prijzen betaald gaan worden als er dierrechten komen?
Daarnaast, de vraag naar koopmelk is in de afgelopen weken flink gestegen, is nu melkquotum kopen verstandig gezien de dreiging van de rechten? (9.000 liter melk met 4,3% vet a 9 euro per kilo vet is rond de 3.500 euro per koe)
Waar kiezen jullie voor, voor 2 jaar quotum kopen of afwachten of er dierrechten komen en wat het dan gaat kosten?

Laatste reacties

 • Alies Kottelenberg

  Als je er nu al vanuit gaat dat dergelijke prijzen er gaan komen, ga je er dus ook gemakshalve maar even van uit DAT ze er komen!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Veronderstel dat er dierrechten komen, dan zijn er diverse criteria waarop men die rechten kan baseren. Men kan inderdaad uitgaan van het melkquotum en dat delen door de gemiddelde productie per koe op het bedrijf. Men kan ook de gemiddelde productie van de gemiddelde koe in Nederland pakken. Dan krijgt men per bedrijf een ander getal. Men kan ook staarten tellen. Bedrijven met eigen jongveeopfok komen dan weer anders uit dan bedrijven zonder jongveeopfok. Kiest de politiek voor die weg dan kun je beter een lege stal huren en vol afmestvee zetten dan quotum kopen. Met andere woorden, er zijn zoveel kapstokken waar men die dierrechten aan kan hangen dat het nog niet te bepalen is wat de kosten zullen worden. De kans dat de overheid een methode van verhandelbaarheid de voorkeur geeft is groot. Dan kan de fiscus, net zoals bij het melkquotum weer flink meegraaien

 • radewijk

  Alfa accountants zal wel rekenen gelijk aan hun tarieven. Die zijn ook 3 tot 4 keer zo hoog als bij diverse anderen. Dus met de dierrechten zal het ook wel zo zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.