Wat vind jij ervan?

Syngenta
Bedrijf

Fungicide Revus tegen Phytophthora

5


Al jaren blijkt in de praktijk dat Revus een ijzersterk fungicide is in de strijd tegen Phytophthora. Jaar na jaar schakelen steeds meer telers over op Revus.

Niet alleen vanwege de goede werking, maar ook uit het oogpunt van het gebruiksgemak. Onderzoek in 2012, een jaar met een zware druk, heeft een interessant nieuw pluspunt van Revus aan het licht gebracht: duurwerking.

Een proef uitgevoerd in 2012 laat zien dat de sterke werking van Revus nog waarneembaar is in het volgende blok bespuitingen. In de proef is vier keer in een wekelijks schema met verschillende fungiciden gespoten. Vervolgens zijn geen Phytophthora bespuitingen meer uitgevoerd. Uiteraard is dat geen praktijk, maar op deze wijze is gekeken of er tussen de verschillende middelen een verschil in duurwerking is. Op 4,5 weken na de laatste bespuiting is het verschil in Phytophthora aantasting tussen de verschillende middelen waargenomen.Het met Revus behandelde gewas blijkt nu duidelijk veel minder door Phytophthora te zijn aangetast. Met andere woorden: als u Revus inzet, heeft u hier later in het seizoen, na het overschakelen naar het middenblok, nog profijt van.Er waren al voldoende argumenten om het phytophthoraseizoen te starten met 6 keer Revus:
- Door onafhankelijk onderzoek (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving; EU-tabel) als beste Phytophthorabestrijder beoordeeld
- Het krachtig beschermen van de nieuwe groei tijdens de loofgroeifase
- Gebruiksgemak door de vloeibare, lage dosering
- Uitstekend te combineren met minerale olie in pootgoed (Revus kan dan worden ingezet in 0,5 l/ha).
- Snel regenvast, kort curatief én knolbescherming, waardoor u altijd gerust 6 bespuitingen in kunt zetten.

Al deze argumenten worden nu aangevuld met nog een nieuw argument: extra zekerheid naar het middenblok.

Voor optimale bescherming ter voorkoming van Phytophthora in een groeiend gewas het volgende advies: Maak altijd de 6 bespuitingen met Revus af, zo profiteert u van de maximale zekerheid.


Deel jullie ervaringen over dit product. Wij adviseren u graag over het optimaal inzetten van het product en beantwoorden uiteraard graag al uw vragen.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik dacht dat ik op dit thema al gereageerd had? De censuur niet doorgekomen :(

 • Alette

  @Gerrit: Wij modereren vooraf geen reacties, wellicht dat de server een hik had.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik ben er inmiddels achter, discussie met eenzelfde thema is door iemand anders ook gestart en daar had ik gereageerd :)

 • japke33

  Goede zaak, voelen de hoge heren de pijn ook eens in eigen beurs. En denk dat het ook eens tijd word dat de bezem er eens goed door heen gaat.

 • JAMieras

  Heb lidmaatschap al opgezegd, voor de kleine sectoren zie ik geen meerwaarde om lid te zijn.
  Daarbuiten ben ik zwaar tegen de belangenverstrengeling die speelt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.