Wat vind jij ervan?

Start Phytophthora bestrijding tijdig

2


Aan het begin van het seizoen kun je maar beter direct beginnen met de Phytophthorabestrijding. Als de aardappelplanten boven staan is het tijd voor de eerste bespuiting. De infectie kan namelijk ook uit de knol komen en dan moet je er op tijd bij zijn. Voor een effectieve bestrijding is timing erg belangrijk. Probeer met behulp van Beslissings Ondersteunende Systemen of het weerbericht een goede inschatting te maken wanneer omstandigheden voor Phytophthora ontwikkeling gunstig zijn. Voer in ieder geval kort voor zo’n periode een bespuiting uit. Spaar niet op phytophthoramiddel. Hier ligt het gevaar van verkeerde zuinigheid op de loer, ofwel je loopt het risico dat wat je aan het begint bespaart, je later dubbel en dwars moet inzetten om problemen op te lossen.

Laatste reacties

  • Jacques1

    Marokko heeft meer Phytophthora dit jaar en ook spanje schijnt niet schoon te zijn. Volgens deskundigen kunnen sporen zo ver niet vliegen, maar de historie geeft wel een verband aan.
    Tijdig beginnen dus.

  • Kalkdijk

    Klopt, sporen zullen waarschijnlijk niet zo ver vliegen. Dus is het waarschijnlijk dat er zieke knollen die kant zijn opgegaan. Als je in Nederland een ziek knol hebt geplant zijn de omstandigheden (erg vochtige grond) voor vorming van zieke plant ideaal.. Tijdig beginnen dus..

Of registreer je om te kunnen reageren.