Wat vind jij ervan?

Waarom elk jaar weer op cursus?

8


Waarom moet je als je alleen brandnetels en dergelijke spuit ieder jaar weer op cursus? Ik weet echt wel wat ik doe. Ik vindt het eigenlijk wat overdreven, maar je moet eraan voldoen. Ik denk dat meer boeren dit zo ervaren die alleen met de rugspuit hier en daar een stekel aan stippen. Het kan toch niet zo zijn dat er elk jaar zoveel veranderd dat je elk jaar weer opnieuw een cursus moet volgen?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Er zijn ook bedrijven die interessante middagen/ avonden organiseren en waar je tevens je punt kunt pakken. Dus je hoef niet naar het schoolbankje

 • boerke

  Gerrit,
  het kunnen inderdaad interessante bijeenkomsten zijn, maar de verplichting dat ja als geringe gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen de verplichte punten moet halen heeft niets meer met realiteitszin te maken.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Klopt, het grote spuitwerk besteedt ik ook uit. Enkel soms wat hoekjes in de boomgaard met de rugspuit doe ik zelf. Ik moet naar dit soort bijeenkomsten en buurman-burger loopt ook met een rugspuit en die hoef niet naar bijscholingsactiviteiten. Maar jij en ik worden geacht gesprekspartner van de loonwerker te zijn die komt spuiten en jij en ik zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn spuitwerk. Dat is de essentie van de wetgeving

 • RRTEF

  In Frankrijk gratis twee dagen een cursus (zonder examen) in de buurt en dan ben je weer voor 10 jaar klaar... Dat is één Europa :)

 • Jan Bouwers Bloembollen

  Dit is dus gewoon een vorm van agrarich nederland pesten, en het vullen van de staatskas. Dus vraag gewoon de volgende keer de buurman.

 • klaasmeijaard

  Heren en alle andere lezers,
  dit is een zaak die al in 1994 is aangekaart en de boeren zelf (lees LTO) vonden dit nodig. Ook vind LTO samen met Nefyto en andere belanghebbenden het heel normaal dat je als vrijwilliger bij natuurmonumenten een spuitlicentie moet hebben (ik heb ze opgeleid) en als boer met een rugspuit ook maar ook de sociale werkvoorziening die alleen onder begeleiding aanstippen WANT vakbekwaamheid is heel belangrijk!
  Tegelijkertijd vinden ze dat je bij Albert Hein, drogisten, bouwmarkten en overal waar HG zijn productschappen heeft staan glyfosaat verkocht mag worden (slechts 131 euri de liter). Deze glyfosaat mag niet op verhardingen maar in de reclame folder van HG van dit voorjaar stond doodleuk dat je het wel op tegels ed mag spuiten, (zij weten blijkbaar dat toch niemand controleert) en de bruger gaat zijn gang.
  Ik lever graag werk in als het gaat om rugspuitgebruikers want ik verzorg meer dan 100 verlengingsbijeenkomsten per jaar.
  Alleen op dit forum klagen heeft geen zin vanavond op de tribune van de tweede kamer zitten en de laatste tijd kamerleden actief benaderen kan mogelijk wat veranderen.

 • mariska.vermaas1

  Voor geïnteresseerden: het debat over gewasbeschermingsmiddelenwet (of officieel: de Wijziging van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden ter uitvoering van een verordening betreffende het op de markt aanbieden en het gebruik van biociden) is vanavond, 30 mei om 19.15u in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.
  Om het debat bij te wonen moet u de bezoekersingang aan de Lange Poten gebruiken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Bij binnenkomst moet u door een detectiepoortje. Tassen mogen niet mee op de publieke tribune. Als u met de auto komt: de parkeergarage onder het Plein is het dichtst bij de Tweede Kamer.
  Als u geen tijd heeft om naar Den Haag te komen, is het debat ook live te volgen via internet:
  www.tweedekamer.nl/.../index.jsp

 • mariska.vermaas1

  Update met betrekking tot het debat over gewasbeschermingsmiddelen:
  Het debat gaat vanavond NIET door. Het debat wordt uitgesteld, in verband met een tussengevoegd debat over patiëntenzorg. Een nieuwe datum voor het debat is nog niet bekend.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.