Wat vind jij ervan?

ZLTO
Bedrijf

Kadaveraanbiedsystemen

6


LTO en Rendac hebben twee systemen geïntroduceerd voor het opslaan en aanbieden van kadavers; de 'kantelcontainer' en de 'koelkelder'. Beide systemen zijn in nauwe samenwerking met de intensieve veehouderij ontwikkeld en breiden de aanbiedmogelijkheden voor kadavers bij Rendac op een eigentijdse en innovatieve manier uit.

Uit een inventarisatie van LTO bleek dat de bestaande kadaverkoepels en -tonnen vooral voor de intensieve veehouderij niet altijd aansloten bij hun hedendaagse manier van werken. Daarom is in samenwerking met de sector en Rendac in 2010 project KADANS (KADavers Aanbieden Nieuwe Stijl) gestart, waarin werd gekeken naar de mogelijkheden. Hieruit zijn de twee nieuwe opslag- en aanbiedsystemen voortgekomen.

De kantelcontainer is een zelfsluitende kunststof container met een inhoud van 750 liter die voorzien is van een draagframe. Dit frame is afgestemd op de grijpkraan van de Rendac kadaverwagens die hierdoor de container kunnen oppakken en legen met een simpele knikbeweging.

De koelkelder is een ingegraven, dus minder zichtbaar, opslagsysteem met een maximale inhoud van 1900 liter. Het deksel heeft een ingebouwde koeling. Daardoor worden de kadavers gekoeld tot op het moment van ophaling door Rendac. Hierdoor wordt eventuele geuruitstoot naar de omgeving tot een absoluut minimum beperkt.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Cintégro
  Bedrijf

  Of het een leuke onderneming is, moet natuurlijk nog blijken. Rooien onder die omstandigheden gaat nooit zonder slag of stoot en in Engeland rooien is nóg weer een ander verhaal! Peter doet in ieder geval z'n uiterste best om de boeren te helpen - daar ben je tenslotte loonwerker voor.
  Het is in ieder geval erg leuk om te zien dat veel mensen zich betrokken voelen bij dit avontuur, zoals blijkt via onze social media. We proberen iedereen dan ook zo goed mogelijk op de hoogte te houden, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de piepers die de bagger uit moeten!

 • edwinj

  Maar hopen dat het in GB gaat lukken om daar nog de nodige ha te rooien,wat ik las dat er in noord Frankrijk heel wat gaat blijven zitten door de hevige regen aldaar.

 • sonia

  Wat een goed initiatief om zo over grenzen heen te gaan helpen, ik hoop dat het goed lukt en dat het navolging krijgt.
  Kan er nog op andere manieren geholpen worden?
  In ieder geval, veel succes gewenst!

 • Alette

  @Centegro: Voor ons is het natuurlijk wel leuk om te volgen wat jullie zoal doen in Engeland. Inmiddels zag ik op jullie facebook dat er lange dagen worden gemaakt maar dat de rooisnelheid op sommige plekken rond de 0,5km/u ligt, de top op 2km/u. De stand: 4 hectare gerooid, één keer vastgezeten.

 • Alette

  Ik heb de update van afgelopen woensdag zelf gemist, maar alsnog om door te geven:
  Helaas zijn de omstandigheden dusdanig verslechterd dat rooien niet meer lukt. Peter komt binnenkort naar huis en de rooier blijft achter bij de Westerburen om hopelijk later weer ingezet te worden.

  Rene Cobussen geeft aan dat ze bij hem brokken rug van 75 cm naar binnen trekken die niet meer willen breken.
  Foto's: http://www.cintegro.nl/Foto's/Engeland/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=UKpics
  En een filmpje:
  [View:http://www.youtube.com/watch?v=Z4GwjpZm_FE]

 • Meijes

  Ik neem aan dat stenen daar een groter probleem zijn dan nattigheid ?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.