Wat vind jij ervan?

Vliebo Machines
Bedrijf

Wegend uitdoseren Vliebo

1


Vliebo past het concept ‘’ wegend uitdoseren ‘’ toe in zijn machines voor de kalverhouderij. Het systeem wordt al jarenlang toegepast bij machines in de varkenshouderij, maar nu het om een optimaal rendement te behalen steeds belangrijker wordt dat het kalf niet te veel of te weinig ruw-en krachtvoer of andere ‘’dure’’ bijproducten krijgt hebben we dit concept ook toegepast in onze machines voor de kalverhouderij ( Compact en Easymix )

Normaal gesproken worden onze machines uitgerust met een doseertimer ( seconden ) en een variabel regelbare vijzelsnelheid waarbij de kalverhouder de gift per seconde kan uitdoseren en dit kan afstellen m.b.v. de vijzelsnelheid. Nu kan Vliebo door een innovatieve toepassing ook een display op de (meng) voerdoseerwagen monteren waarbij je het te doseren gewicht kunt instellen m.b.v. een draaiknop of toetsen zodat de machine nu niet op tijd uitdoseert maar op werkelijk ingesteld gewicht.

Dit systeem is onafhankelijk van de vijzelsnelheid, dus als u de vijzelsnelheid lager zet om de door u gereden rijsnelheid het product goed te kunnen verdelen over de volle lengte van de trog zal de computer dus minder snel het gewicht uitdoseren.

Ook latere opbouw bij bestaande voerwagens behoort tot de mogelijkheden.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.