Wat vind jij ervan?

Eisen aan veewagen

5


Hobbymatig houden wij een aantal runderen. Voor het transport van deze runderen, voor bijvoorbeeld het verplaatsen van schuur naar de wei of naar het slachthuis, maken wij gebruik van een oude, niet gekeurde veewagen. Mijn vraag is of deze veewagen officieel gekeurd moet zijn en aan welke eisen moet deze veewagen voldoen.

Laatste reacties

 • Alette

  Volgens mij ligt het er sowieso aan of de veewagen wordt getrokken door een trekker of een auto. Voor een aanhanger achter de auto gelden de volgende regels: www.rdw.nl/.../Verplichtingen-bij-gebruik-.aspx
  De reglementen voor achter een trekker moet ik even verder zoeken.

 • Martin Oldenhof

  Volgens mij is het bij een veewagen achter een trekker alleen zo dat er goed werkende verlichting op moet zitten en deze verder niet gekeurd hoeft te zijn. Ga je met deze veewagen en trekker ook dieren naar het slachthuis vervoeren, dan moet de veewagen wel aan een aantal regels voldoen volgens mij.

 • reinierh

  Het betreft inderdaad een veewagen achter de trekker. Een enkele keer komt het voor dat wij vee naar het slachthuis vervoeren. Aan welke eisen moet de wagen dan voldoen?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Vooraf even bij slachthuis informeren, dan wordt je zeker niet teruggestuurd

 • Alette

  Ik kwam in ons archief een artikel tegen uit 2011. Met het oog op het kenteken voor trekkers weet ik niet of deze regels op deze manier blijven bestaan.

  [View:~/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/18/Aanhanger-1.pdf:550:0][View:~/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/18/aanhanger-2.pdf:550:0]

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.