Wat vind jij ervan?

Wildschade en Faunafonds

2


Lang niet alle wildschade wordt gemeld bij het Faunafonds. Ook schade door beschermde soorten, die mogelijk wel in aanmerking komt voor vergoeding. Boeren laten geld liggen, lijkt het. Hoe komt dat? Is het fonds wel toegankelijk genoeg? Zijn er te veel drempels, of loont het vaak de moeite niet om schade te melden?

Laatste reacties

 • ZJANSE014

  zolang er taxateurs rondlopen die alleen hun eigen knip vullen en werkelijke schade niet taxeren en durven te zeggen ze hebben er wel gezeten maar er is geen schade. Dan vraag je als boer het niet voor een tweede keer aan en accepteer je het gewoon.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Het eigen risico van € 250,- én het feit dat het faunafonds schades onder de € 50,- (ná aftrek van het ER!) niet uitkeert is voor enkele van mijn collega's de reden om niet eens meer de gehele procedure aan te gaan.
  En ergens kan ik mij dat voorstellen. Wanneer je een aanvraag doet, een taxateur ontvangt en te woord staat. Nogmaals een formulier invult waarin je aangeeft wat je zelf onderneemt om de schade probeert te beperken. Een afschotrapportage kan weerleggen door een jager en uiteindelijk een soms grijpstuiver uitgekeerd krijgt.
  In zulke gevallen is het wellicht rendabeler om de tijd welke de aanvraagprocedure van je vergt te steken in het oogsten gras van de wegberm als voedergewas.....

Of registreer je om te kunnen reageren.