Wat vind jij ervan?

Provimi BV
Bedrijf

gecertificeerd voor het produceren van antibioticavrije diervoeders

1


Provimi BV is vanaf nu gecertificeerd voor het produceren van antibioticavrije diervoeders.

Provimi werkt met antibioticavrije productielijnen om zo te borgen dat producten bestemd voor de Nederlandse markt vrij zijn van antibiotica. Onze werkwijze is gecontroleerd en gecertificeerd, zodat we er zeker van zijn dat onze diervoeders geen antibioticaresten bevatten.


Begin 2012 is de GMP+ Country Note Antibioticavrij Diervoeder gepubliceerd. Bedrijven kunnen zich vrijwillig certificeren voor deze norm, die een belangrijke bijdrage levert aan beperking van het antibioticagebruik in de Nederlandse veehouderij. Dit vermindert het risico op resistentieontwikkeling.

Antibiotica worden gebruikt in de veehouderij om infecties bij landbouwhuisdieren te bestrijden of te voorkomen. Veehouders hebben – in samenspraak met hun dierenarts – verschillende mogelijkheden om antibiotica te verstrekken. Antibiotica verwerken in het diervoeder is één van deze mogelijkheden. Bij de productie van gemedicineerde voeders is het onvermijdelijk dat een kleine hoeveelheid van dit voer (inclusief het antibioticum) achterblijft in de productielijn. Door versleping naar andere diervoeders die daaropvolgend op dezelfde productielijn worden geproduceerd, kunnen landbouwhuisdieren ongewenst worden blootgesteld aan antibioticaresten. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van resistentie tegen deze antibiotica. Door met antibioticavrije productielijnen te werken vervalt dit risico. Een belangrijke schakel in een gezonde en duurzame diervoerketen!

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Liberale pacht is al een verbetering, maar blijkbaar nog niet flexibel genoeg

Of registreer je om te kunnen reageren.