Wat vind jij ervan?

verwarring over stuifbestrijding

3


Verwarring donderdag op de redactie van Boerderij. 's Middags meldt LTO dat stuifbestrijding met mest nu ook buiten de Veenkoloniën is toegestaan. En het mag zelfs zonder waterspray. Later bleek dit niet te kloppen. Het gebied waarvoor een ontheffing is toegestaan, is enkel uitgebreid met de Noordoostpolder. Bovendien is waterspray verplicht en geldt de maatregel ook nog eens voor hoogstens enkele dagen.
De verwarring is als volgt ontstaan. LTO diende donderdag twee aparte verzoeken in bij Economische Zaken: 1. uitzonderingsgebied uitbreiden en 2. zonder waterspray. Toen het ministerie later op de dag akkoord gaf, dacht de organisatie dat het om beide verzoeken ging en bracht dit opgewekt naar buiten. Maar dat bleek dus iets te voorbarig.

Laatste reacties

 • henk fledderus

  hoe de Nederlandse agrarische sector geestelijk nog gezond blijft noem ik rond uit een Gods wonder.
  ik krijg al een klein maag zweertje als ik zulke verhalen lees.
  zo'n polietiek gezemel over wel of niet een suif dek maken en hoe we dat nodeloos compliceren kunnen.
  "LTO diende dondrdag 2 apparte verzoeken in bij econonische zaken" dan schieten je toch de tranen in de ogen. een land en tuinbouw organisatie die weer eens niets doet of weer eens te laat is, en wat doet economische zaken hier, een simpele bewerking vertragen en compliceren zodat er wat meer schade gevallen op de agenda kunnen??

 • info104

  De moderne tijd van allerlei technolgie maakt van zand de modernste chips maar de boer mag zijn bisnis bv. beiten die drijgen weg te stuiven niet met een middel als mest beschermen, waar hij veel financiele schade mee kan beperken. Wat een wereld zijn we in beland , volgens mij is dit overmacht en kan hij toch de wind niet sturen en is dit een regelgeving van Jan met de korte achternaam. Met de natuur en cultuur moeten we op een natuurlijke wijze mee omgaan en niet met zulke absurte regels.

 • diele

  ik vind dit korrekt dat er geen stuifbestrijding toegepast mag worden. erzijn ook andere machines die ook goed werken. zoals mulchzaaien en striptil machines

Of registreer je om te kunnen reageren.