Wat vind jij ervan?

Summerschool 'Varkens houden in 202'

1


van 8 juli tot en met 19 juli 2013 vindt op VIC Sterksel de vierde editie plaats van de Summerschool "Varkenshouden in 2020". De cursus biedt een gevarieerd programma waarin diverse zoötechnische en economische aspecten van de varkenshouderij aan bod komen. De Summerschool is gericht op medewerkers in de periferie van de varkenshouderijketen en ouderejaarsstudenten van hogere agrarische opleidingen en universiteiten.
De Summerscool is een vervolg op drie voorgaande edities die Hogeschool HAS Den Bosch en CAH Dronten, in samenwerking met VIC Sterksel organiseerden. Tijdens de excursies en presentaties geven experts uit het bedrijfsleven alle ins en outs over actuele thema’s in de sector. Door het gemengde deelnemersveld (zowel bedrijfsleven als ouderejaarsstudenten van agrarische opleidingen in Nederland), Kunnen de cursisten hun netwerk uitbereiden.
De cursus kent een groepsopdracht waarbij de cursisten nieuwe concepten in de praktijk moeten toepassen. In de groepsopdracht worden de cursisten uitgedaagd het bekende los te laten en hun creativiteit en passie aan te spreken.
Verschillende onderwijsvormen komen in de cursus aan bod, zoals presentaties, excursies, stalbezoeken, rondetafelgesprekken en cases. Inspirerende gastdocenten dagen de cursisten uit op actuele en strategische thema’s in de varkenshouderij.
De Summerschool is opgezet door het hoger agrarisch onderwijs samen met een aantal bedrijven en richt zich op studenten en professionals werkzaam in het bedrijfsleven. De Summerschool wordt bijzonder gewaardeerd door het “Partnership innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen”.
Vlakbij VIC Sterksel is accommodatie beschikbaar om te overnachten.
Voor meer informatie en inschrijven verzoeken wij u contact op te nemen met de Kennismaker Varken; Matty van Tilburg: 06-20888248, email: dekennismaker@has.nl.

Eén reactie

  • Paulwouters

    Ik ben benieuwd! Ik hoop wel dat het over 2020 gaat in plaats van 202:p

Of registreer je om te kunnen reageren.