Wat vind jij ervan?

Voldoende drijfmest op de akkers

6


Komen jullie als akkerbouwers nog mest tekort en verwachten jullie in de komende weken nog drijfmest uit te kunnen rijden?

Laatste reacties

 • Luuk

  Navraag bij loonwerkers in het zuidwesten leerde dat op wintertarwe nog niet volop uitgereden kan worden. De laat gezaaide wintertarwe staat nog te los in de droge grond. De plantjes moeten eerst vastgroeien, met regen en hogere temperaturen in het vooruitzicht zal dat snel gaan. Als het weer een beetje meewerkt kan er de komende weken nog veel drijfmest uitgereden worden.

 • marjanschaftenaar

  Luuk, bedankt voor de info! Zijn ze niet bang dat de tarwe te snel gaat groeien en dat het bemesten met drijfmest niet meer kan?

 • kuijpers reniers

  ja wat is genoeg ik denk met de huidige mestregels en quota dat er niet genoeg dierlijkemest op het land komt en dat we over een korte termijn heel goed kunnen zien dat we de grond aan het uitpieren zijn en nu kun je wel zeggen daar heb je weer zo'n boer die weer wat roept maar ik vind het raar dat dit alleen maar in nederland geld heel die uit rij regels in de landen om ons heen zijn er geen regels of bijna niet en nou hebben we nog al wat mest hier maar de quota's voor war er op het land mag zijn te klein het wordt weer eens tijd dat er wat mensen met verstand van zaken dat regelen en niet zo'n ministertje dat ook maar wat heeft gehoordt

 • Martin Oldenhof

  Inderdaad Reniers, wat is genoeg? steeds minder dierlijke mest op het land, mest exporteren (bewerkt) naar het buitenland en de gewasopbrengsten lopen steeds verder terug. 't Word weer tijd dat er weer flink wat mest op 't land kan. 't Gewas vraagt het en wij zouden de voedingsstoffen moeten kunnen geven. Anders kunnen we over een paar jaar voedsel gaan importeren.

 • meerveld

  in Den Haag en in Brussel moet een knop om, anders komt er oorlog

 • valtran142

  kijk maar eens op mijn discussie hoe hard de knop in brussel om moet

  Europa een, mooi niet

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.