Wat vind jij ervan?

Daavision B.V.
Bedrijf

Daafit laurinezuur

0


Het product Daafit bevat het vetzuur laurinezuur en GML90 (90% zuiver glycerol-monolaureaat) en is op de Nederlandse markt een zeer succesvol product: “Wij bieden dit product aan in een vorm die in het voer gemengd kan worden. De basis van laurinezuur is kokosvet en dit stolt bij kamertemperatuur. Daavision is erin geslaagd om hiervan een free-flowing poeder te maken, dat zich goed laat verwerken in diervoeders. Daafit is ook beschikbaar in vloeibare vorm, geschikt voor toepassing in drinkwater,” vertelt Ebbinge: “Deze drinkwatertoepassing is waarschijnlijk uniek in de wereld.”

Ebbinge en Heijman hebben Daafit laten testen op 60 varkensbedrijven, met behulp van een grote dierartsenpraktijk: DAP Lintjeshof. “Dierenartsen zijn tegenwoordig natuurlijk sterk gericht op vermindering van antibioticagebruik, en daarbij is ons product zeer behulpzaam,” legt Ebbinge uit. De Gezondheidsdienst analyseerde de gegevens en kwam tot de conclusie dat toepassing van Daafit leidt tot een significante daling van het antibioticagebruik. De varkenshouders die meededen aan het onderzoek waren enthousiast en benaderden hun voerleveranciers met de vraag of zij Daafit in het voer konden verwerken. De voertoepassingen van Daafit verlopen via Greenvalley in Wageningen.

“We hebben ons product in de Nederlandse markt gezet via dierenartspraktijken. Ook in België hebben we samengewerkt met twee grote pluimveedierenartsenpraktijken. Hierdoor kregen we via een omweg de diervoederindustrie geïnteresseerd,” vertelt Heijman.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.