Wat vind jij ervan?

Soiltech
Bedrijf

Gecertificeerde compostthee van Soiltech

3


Het Nederlandse bedrijf Soiltech, onderdeel van de Van Iersel Groep, heeft als eerste ter wereld het ISO 22000 certificaat ontvangen voor hun compostthee, een natuureigen vloeibare meststof. Het product wordt al jarenlang in de boomteelt gebruikt als onderdeel van een duurzame teelt en is vanaf heden ook beschikbaar in een gewaarborgde voedselveilige variant voor de land- en tuinbouw. Soiltech, specialist in bodemgezondheid en plantvitaliteit, opent hiermee deuren op het gebied van duurzaam telen en biedt een antwoord op de stijgende vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel.

Behalve voor de voedingstuinbouw is de gecertificeerde compostthee ook een unicum voor boomkwekers. De vloeibare meststof, sinds kort genaamd Fytaforce, bevat bij Soiltech namelijk een gegarandeerd aantal nuttige micro-organismen, waardoor ook een standaard hoge kwaliteit wordt geborgd bij gebruik in de teelt van bomen en andere niet-voedingsgewassen. Het doel is een gezondere bodem, een weerbaarder gewas, en, in het geval van voedingstuinbouw, een langere houdbaarheid en betere smaak van de vrucht.

Fytaforce compostthee is een vloeibaar compostextract rijk aan micro-organismen. Het maakt onderdeel uit van een systeembenadering met het uitgangspunt dat de weerbaarheid van bodem en gewas vooral uit de natuur zelf moet komen. De basis is een bodembalansanalyse en een bioscan. Aan de hand hiervan wordt een maatwerk bemestingsadvies opgesteld. In dit advies worden uitsluitend bodembiologievriendelijke meststoffen aangeraden. Het doel van deze methodiek is om de bodem in balans te krijgen, een vitaal en weerbaar gewas te kweken, en het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest op termijn drastisch te verminderen.Soiltech is een advies- en handelsorganisatie op het gebied van bodemgezondheid en plantvitaliteit. Een decennium geleden introduceerde het bedrijf, toen nog Soil-Tech Solutions, de compostthee op de Nederlandse markt. Destijds moesten telers nog zelf de compostthee maken met een vast pakket ingrediënten. Tegenwoordig worden er dus diverse soorten compostthee voor verschillende toepassingen bij Soiltech geproduceerd en kant en klaar uitgeleverd. De ISO certificering is begeleid door Marjon Wijdeven van Vital Food Management.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

  • leftturn

    de toekomst hangt niet af van het aantal bedrijven, maar van de kwaliteit en of er wat te verdienen valt. en als er wat te verdienen valt komen er ook nieuwe ondernemers. het handwerk zal in toenemende mate door oost-europeanen gebeuren. we moet

  • rdronald

    Ligt eraan of het kleine tot redelijke familiebedrijven betreft of grote bedrijven met alleen vreemd personeel dan zou dat kunnen. De kwaliteit van arbeid moet men niet in de toekomst onderschatten en heel goed management zou hierbij dan ook van levensbelang zijn.

  • wgtroosendaal1

    Wat willen we behouden in de toekomst? Als het gaat om het "gezinsbedrijf" in de varkenshouderij gaat is dit de was dit de enige manier om varkens te blijven houden en kweekvijver van doorzetter boeren.Als een "gezinsbedrijfs" op industrieele wijze varkens te gaan houden heb je een.. familiebedrijf... nodig.. voor de extra inzet en verantwoording meestal ontstaan uit het hardwerkend gezinsbedrijf!Meestal gaat een familiebedrijf met vele managers niet lang goed vooral niet als het moeilijker gaat en om geld en emotie en inzet.Om het gezinsbedrijf(goedkope krachten)te willen behouden zal er door banken en belangenbehartigers samen met de ENKELE monopolistische afzet en aanvoer en KENNIS kanalen krachtige vaste niet vrijblijvende afspraken(keuzes)gemaakt worden en niet onder de tafel zoals het al jaren gaat.Anders verdwijnt de motivatie uit de sector en uit Nederland en gaat de intensieve rundveehouder tijdelijk de mestruimte innemen.Dan is het eerste gebeurd met het familiebedrijfjes(tegenhouden van MVO en mestverwerking).Het tweespalt lijdt tot enkele megabedrijven en clubjes van grote..mega's en uiteindelijk het kompleet(max 25 jaar)verdwijnen van de varkensector.De goedkope oostblokker kracht neemt de varkens en kennis straks mee naar zijn eigen land en de voerfabriek(en afzet) gaat mee verhuizingskosten betaalt door de NL(ex) boer.Het tempo waarin de afgelopen jaren de kleinere bedrijven de nek omgedraait(uit de markt gewerkt) worden geeft geen vertrouwen in de toekomst en zeker niet op de manier waarop.De mentaliteit is verziekt en de emotie is weg en zakelijkheid zegeviert. Om nou die oude emotie zakelijk te verpakken in meerwaarde voor vele boerenconcepten uit (grote) varkenshouderijen sla je de plank totaal mis(voor de grote massa= een exportproduct??)Zo als het er nu voorstaat verdwijnt deze sector(kostprijs)en hou je echt een paar varkens op stro over grondgebonden,misschien maar beter en gezonder voor mens en dier.Dit beleid leidt tot misbruik van en verdraaiing van regels en waardes en tot valsspelers en afschuifsysteem.Niemand heeft echt schuld,behalve de meeste niet grondgebonden stoppers.Alleen om een goedkoop export consumptiepakket daar zou ik me niet voor laten gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.