Wat vind jij ervan?

CapraCol biestvervanger

3


Uit laboratoriumonderzoek onder verschillende soorten biestvervangers blijkt dat CapraCol® het hoogste IgG-gehalte heeft. Ook is gebleken dat CapraCol® meer eiwitten bevat dan de concurrent. Het onderzoek is uitgevoerd door de Gezondheidsdienst voor Dieren met een specifieke analysemethode.

IgG betekent immunoglobuline G en staat voor de hoeveelheid antistoffen. Ook is IgG een indicatorstof, dat aangeeft in hoeverre de biest is bewerkt. Hoe hoger het IgG-gehalte, hoe beter de kwaliteit van de biest.

CapraCol® is gemaakt van 12-uurs colostrum. Colostrum dat binnen 12 uur na het kalveren is afgenomen bij de moederkoe. CapraCol® is afkomstig van boerderijen met de hoogste kwaliteitsstatus en daarnaast behandeld tegen Para-TBC.

CapraCol® heeft het hoogste gehalte aan antistoffen (34%) en het hoogste gehalte aan eiwitten (73%); een puur product en perfect oplosbaar.

CapraCol® is de enige échte biest, die voldoet aan alle wensen die de geitenhouder stelt.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik denk niet dat dat in de smaak te merken is. Dieren die buiten hun omgeving verdoofd geslacht worden hebben evenzogoed stress. Halal is slachten volgens voorschriften die staan in Bijbel en Koran. Naast het feit dat het voorschriften van de God was om zo te slachten zitten er voordelen van hygiëne aan, die we in de huidige tijd met andere middelen kunnen ondervangen. Het feit dat bepaalde volken eeuwenlang halal slachten heeft die volken vele ziektes bespaard. Ik denk dat we dat moeten respecteren en die volken die traditie moeten gunnen ook nu de voordelen van hygiëne etc minder relevant zijn omdat er andere technieken in de plaats zijn gekomen

 • henk fledderus

  ik geloof niet dat er andere eigenschappen of smaak aan het vlees. we slachten zelf ook wel op de farm soms door eerst dood te schieten soms ook niet, ik proefde geen verschil. mijn voorkeur gaat wel naar eerst dood schieten.
  we hebben in australie nog al behoorlijk met deze manier van slachten van doen.
  de levende export handel die hier gaande is, waarbij levede (met name schapen) have per schip naar meest moslim landen afreizen, heeft ontzettend veel commentaar gekregen van de groene rakkers die vonden dat dit apsoluut niet kan. een klein deel duid dan op het slachten zelf, een groot deel duid op de behandeling van de dieren die hier en daar nog wel eens te wensen overlaat.
  nou gaat een nieuws ploeg niet naar singapoure om leuke plaatjes te maken van het slachten.
  nee die rakkers filmen de 4 schaapjes die achter in de katte bak van de oude mercedes komen of dwars over de stang van de gazelle naar huis worden gepeddeld.
  nu moet australie zo nodig de regels gaan opstellen voor de slachterijen over zee, zodat de beestjes netjes behandeld worden.
  het resultaat is dat de export op zijn kont kwam te zitten. een schip onderweg naar de emiraten niet meer welkom was en bleef dobberen. en daar naast zitten er nog weet ik hoeveel schapen in de haven te wachten op transport.
  nou dat is geen prettig gezicht, het is full time werk om de dooien er uit te slepen. maar dat hoor en zie je niet.
  er is sprake van geweest om in australie te gaan slachten en dan het vlees ritueel geslacht gevroren over te sturen. maar daar zijn de landen niet zo happig op.
  je zult maar schaap zijn is deze tijden.....

 • marjanschaftenaar

  Henk, ik heb wel eens een reportage gezien van een schapenschip, was heel interessant om te zien hoeveel beesten daar wel niet op kunnen. Het is wel vervelend dat maatregelen die activisten willen opstellen zorgen voor meer dierenleed, dat zien ze dan weer niet.
  Gerrit, bedankt voor de info. Het is niet dat ik het veroordeel maar vroeg het me zo eens af hoe dat nu echt in zijn werking ging.

Of registreer je om te kunnen reageren.