Wat vind jij ervan?

Staatssecretaris Dijksma honderd dagen aan het roer

2


Sharon Dijksma (PvdA) zit honderd dagen aan het roer als staatssecretaris voor landbouw en natuur. Bestuurders en politici zijn over het algemeen positief over haar functioneren. Ze heeft zich zeer snel ingewerkt en ze heeft bij de onderhandelingen over het nieuwe Europese landbouwbeleid toch een aantal belangrijke zaken binnen gehaald. (Onder andere alternatieve vergroeningsmaatregelen).
Wat vindt u van het beleid van Dijksma? Zet ze goede stappen voor de Nederlandse boer en tuinder?

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Stappen kan ze niet zetten, ook als ze al zou willen. We moeten al blij zijn met kleine pasjes. Zelfstandigen zijn eenmaal de sluitpost bij de diverse begrotingen. Protesteren/staken etc, uiteindelijk betalen we dat soort acties zelf. Overheid weet dat. Bedrijfsleven (JUmbo, AH) weet dat en daar maken partijen graag mis/gebruik van.

  • Martin Oldenhof

    tja, 100 dagen wat kun je al zeggen. Als zij besluiten wil nemen heeft dat gewoon tijd nodig. Ik ben van mening dat we pas iets concreeds kunnen zeggen als we alle vier de seizoenen met Dijksma hebben meegemaakt. Met kleine pasjes mogen we inderdaad al blij zijn. Maar het enen keer heeft ze het over dier/productierechten en de andere keer om de mestgift te verhogen op het land i.v.m. gewasopbrengsten. Volgens mij kunnen we pas na een jaar zeggen hoe ze het tot dan toe gedaan heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.