Wat vind jij ervan?

Melkprijs vs andere kosten

3


Nu de melkprijs stijgt zijn er boeren die denken dat zij voor dat extra geld weinig hoeven te doen. Er zijn echter ook boeren die vinden dat de winst die gemaakt zou worden direct wordt uitgegeven aan de gestegen kosten aan loonwerk, dieselolie, voer enzovoorts. Zijn jullie het daar mee eens? Moet de melkprijs nog meer stijgen om als boer zijnde wat over te houden?

Laatste reacties

  • Gerd-Jan

    Ligt eraan. Als je nu 100 koeien hebt is het wat mij betreft wel prima, maar heb je 40 koeien en wil je boer blijven moet je toch nog flink wat investeren.....

  • japke33

    De melkprijs kan wel stijgen, maar ik moet het eerst nog maar op mijn bankrekening gestort zien. De kosten zijn momenteel erg hoog, dus die melkprijs mag ook wel stijgen. We hebben heel wat in te halen financieel, dus dit is echt geen winst. Mocht de melkprijs nog meer stijgen, dan is het ook verstandig, als het lukt, om wat achter uit te houden. Want een stijging duurt meestal niet zo lang en wordt vast gevolgd door een hele lange dip.

  • Martin Oldenhof

    Ben het met japke33 eens, eerst zien dan geloven. Afgelopen december steeg de melkprijs ook ineens en klapte later direct weer in. Van de stijging kwam redelijk veel in het nieuws, van de daling hoorde je weinig in het nieuws. Maar een structureel hogere melkprijs zou wel eerlijk zijn gezien de kosten die de afgelopen tijd ook hard zijn gestegen en voor de veehouders is het altijd lastig om deze door te berekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.