Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Tweede internetwinkel voor bestrijdingsmiddelen

7


Sinds vanochtend elf uur (28 maart) is er een tweede webwinkel voor gewasbeschermingsmiddelen, www.cropshop.nl.
Cropshop biedt naar eigen zeggen: een scherpe prijs, bestelgemak, snelle levering, geen tijdverlies aan vertegenwoordigers, een open prijsbeleid.
Op cropshop.nl zijn direct de prijzen van de middelen zichtbaar.
Grote vraag: Zijn ze inderdaad scherper dan die van de reguliere handel?
Net als Spuitmiddel.nl, de webwinkel die vorig jaar april startte, meent cropshop.nl dat boeren bij de reguliere distributeurs vaak te veel betalen, doordat vertegenwoordigers/adviseurs middelen adviseren met de meeste marge. Voor de boer zou dat niet altijd de goedkoopste oplossing van zijn probleem zijn.

Laatste reacties

 • vael

  ben benieuwd, spuitmiddel.nl kon in mijn geval het verschil niet maken. In dat geval loop ik nog niet gelijk weg, nu kan ik op snelle levering en evt. advies rekenen zonder dat het me meer kost.

 • aardappelboer

  deze is ook niet goedkoper dan mijn eigen leverancier dus zal ik ook niet overstappen

 • cobra

  De vraag is bij welk voordeel een teler over gaat stappen. Advies en kennis is heel belangrijk. Euro's ook :-)

 • vael

  cobra, dit is inderdaad de vraag. Volgens mij is hier geen eenduidig antwoord op te geven, en hangt dit af van type boer en bedrijf. De ene leunt volledig op advies uit de handel en de ander heeft een dlv-pakketje en adviesprogramma's. vooral de tweede zal eerder geneigd zijn over te stappen op bassis van prijs, want niemand betaald graag twee of drie keer voor hetzelfde.(advies in dit geval)

 • br.1.

  Ik heb idd een DLV-pakket en ga voor de aankoop van grote orders GBM shoppen. Hierbij merk ik dat spuitmiddel.nl veelal de goedkoopste is. Het is gewoon een kwestie van goed plannen, je kan een jaar vantevoren al voor 80% je GBM-plan invullen.

 • ed12345

  Spuitmiddelen is een steeds wisselende materie sommige producten verdwijnen nieuwe komen er bij. Voor sommige producten koop ik hier bij FNA (farmers of north America) een sort Macro waar je lid van moet zijn, maar ze zitten ver weg zitten en je geen echte adviesen of uitleg folders kunt krijgen zij hebben ook alleen de heel gangbare middelen voor een hele leuke prijs.dus voor andere producten kopen wij gewoon bij onze locale dealer

 • m.b

  ... gezondheidsrisico's voor consumenten ? Geldt overigens overal, of is opbrengst toch belangrijker ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.