Wat vind jij ervan?

FHuiden
Redactie

Vijf voermengwagens getest

2


Uit de Boerderij-test tussen vijf verticale voermengwagens blijken grote verschillen in vermogensbehoefte en mengkwaliteit. Het mengresultaat en de vermogensbehoefte is een samenspel van de vorm van de mengkuip en geometrie en toerental van de vijzels. Daarnaast speelt het aantal en de vorm van de messen en tegenmessen een grote rol. Elke fabrikant maakt hierin duidelijk zijn eigen keuzes met de verschillende testresultaten als gevolg. (zie Boerderij van 19 maart en www.boerderij. nl) Nu is vijf merken (BvL, JF-Stoll, Siloking, Trioliet en Strautmann) slechts een greep uit de overvolle markt waarin wel twintig merken actief zouden zijn. Allemaal testen gaat niet. Daarom; hoe bevallen andere merken? Denkt u dat de prestaties van u eigen wagen stroken met de prestaties van de testgroep?

Laatste reacties

  • Martin Oldenhof

    Wij gebruiken al jaren een voerwagen met 2 walsen voor de afvoerband. De vertegenwoordiger van de krachtvoerleverancier vroeg laatst of wij een voermengwagen hadden gekocht zo gemengd als het voer voor het vee lag. Dus in mijn visie, bij het goed laden van een voerwagen komt het er net zo mooi uit als bij een voermengwagen en scheelt ook nog eens op de brandstof van het mengen.

  • paul deeterink

    ik denk dat de meeste boeren niet veel aan deze test hebben. wij hebben zelf een trioliet met 1 vijzel, en werkt perfect. alleen bij trioliet is al zoveel keuze uit verschillende modellen, als de andere merken dit ook hebben is, is de test wel heel beperkt. denk dat men zich beter kan beperken tot enkele criteria, zoals brandstofverbruik en afmetingen( manier van laden/ gebouwen). kwalitatief zijn ze allemaal wel goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.