Wat vind jij ervan?

Atlas 230MH overslagmachine

11


Deze 23,6 ton wegende mobiele overslagmachine heeft een vermogen van 158 pk en een maximaal bereik van bijna dertien meter. Verder kenmerkt de Atlas 230MH zich door de uitstekende prestaties en de ruime en ergonomisch verantwoorde liftcabine voor prima zicht op de werkzaamheden. De nieuwe 230MH is aangepast aan de eisen en wensen van de firma Heinhuis.Heinhuis uit Eibergen heeft onlangs een nieuwe Atlas 230MH mobiele overslagmachine in gebruik genomen. De jarenlange relatie en het hoge serviceniveau hebben Heinhuis doen besluiten de Atlas weer via Hans van Driel B.V. te betrekken.
Heinhuis Auto & Metaal Recycling levert alle gangbare metaalsoorten. Dankzij een efficiënt gestructureerde en streng gecontroleerde bedrijfsvoering kan Heinhuis metalen in precies de gewenste kwaliteit leveren. De Atlas 230MH wordt vooral ingezet voor het verplaatsen van schroot op het terrein van Heinhuis. Voor het verplaatsen van autowrakken en vegen van het terrein beschikt Heinhuis ook over een Terex shovel.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Alette

  Aad: ik zie graag verdere toelichting voor het starten van deze discussie. Waarom zou deze informatie bijvoorbeeld nuttig zijn? Wij kijken beiden niet vanaf de praktijk naar de sector, misschien kijkt een pluimveehouder zelf wel totaal anders naar deze informatie dan dat in deze brochure staat?

 • Aad Baars

  Reken maar dat elke Pluimveehouder zo zijn eigen kijk heeft de toekomst. Allete. Ik merk dat een gedeelte van de Opfokstallen druk bezig zijn met het omschakelen naar Biologisch. De Voederconsumptie is bij de langzaamgroeiende rassen nog niet zo hoog en deze ondernemers merken dat ze erg weinig uitval hebben en de bijkomende kosten ( dierenarts/medicatie) nemen flink af.
  Doordat de Kippen een goede start krijgen en veel weerstand kunnen opbouwen ( darmfunctie/immuunsysteem) is de reguliere sector ook gebaat bij een omschakeling naar Biologisch in de vermeerderingssector.

 • mazzel1

  Voederconsumptie niet zo hoog bij de langzaamgroeiende rassen??????

 • Aad Baars

  In totaal is de voederconsumptie bij Biologische langzaam groeiende Kuikens in de opfok periode niet hoog waardoor de stijgende voederkosten geen negatieve invloed hebben op deze sector . In totaal zal een Biologische kip misschien wel meer voeder nodig hebben maar dat wordt gecompenseerd door de (in verhouding) hogere inkomsten.

 • mazzel1

  De voederconversie bij langzaamgroeiende kuikens is ongeveer 30% slechter. Dus een stijging van de voerderprijzen en een blijvend hoge grondstofmarkt zorgt ervoor dat de langzaamgroeiende kuikens een nog hogere kostprijs hebben die niet goed gemaakt wordt door de iets hogere oppbrengstprijs. En dan hebben we het nog niet over het inslachtingspercentage.

 • Alette

  Aad: Er zijn niks voor niks kuikenhouders die de stallen op het moment leeg laten staan omdat de opbrengst van de kippen stukken lager is dan de kosten die de pluimveehouder moet maken. Het lijkt mij dan ook sterk dat de voerkosten geen negatieve invloed hebben op de sector.

 • Aad Baars

  Een 30% lagere voederconversie bij langzaam groeiende rassen in vergelijking met de gangbare rassen ? Deze bewering ga je in een volgende reactie onderbouwen met een link naar een een betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek Mazzel1?
  Ik heb persoonlijk al veel ervaring bij zowel reguliere en Biologische bedrijven en heb inzage in alle relevante data. Dat bij langzaam groeiende rassen 30% van het voeder minder omgezet wordt in dierlijke producten zoals eieren en vlees haal ik absoluut niet uit deze cijfers. Je kan ook net zo goed beweren dat deze dieren 30% meer mest produceren. Ook dat is in de praktijk echter niet het geval.
  Het kan zijn dat de berichtgeving van de Voederindustrie (gericht op volume/winst) waarin beweert wordt dat een reguliere kip zoveel beter is voor het Milieu bij sommige ondernemers als waarheid aangenomen wordt.
  Kan het zijn dat een Biologische kip gewoon een ongeveer gelijke efficientie heeft qua VC en dat de voederindustrie eigenlijk niet blij is met de Beter Leven/weten ontwikkelingen in de veehouderij?
  Je praat over een ïets hogere opbrengstprijs"maar dat heeft meer te maken met de afspraken met de tussenhandel. De Veehouders die met de juiste partners (o.a.Marqt/bio+/landwinkel ) samenwerken hebben een aanzienlijk hogere opbrengstprijs /rendement.
  Betrouwbare Uitval/Inslachtingspercentage houden vooral reguliere pluimveehouders graag voor zichzelf ! Dan komt tenminste niet aan het (Dag)licht dat de Biologische Ondernemer op dat vlak vaak beter af is .

 • Aad Baars

  Allete, dat veel Reguliere kuikenhouders het niet meer bol kunnen werken klopt . Dat geld echter niet voor het merendeel van de Puur Principieele Biologische ondernemers. Die werken al geruime tijd met wachttijden en hebben hun stallen al een paar jaar vooruit volgeboekt. De Voeder en energie prijs staat dan bijna nooit vast.

 • Wian

  Mazzel1, stop met het ingaan op deze onzin, deze meneer is net als de vorige keer op deze discussie site bezig met propaganda maken van zijn eigen belang. Het is wel heel toevallig toen hij hier werd gevraagd afstand te nemen door de beheerder, op de boerderij site die andere bio aanhanger de kop op stak en nu het omgekeerde weer gebeurd dus geef deze betweter geen voeding door te reageren er is geen discussie mee te voeren er is maar een gelijk en dat is het zijne stop ermee!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • mazzel1

  Wian,
  je hebt gelijk. Ook als ik zijn andere antwoorden bekijk is het alleen verspilde moieite en webvervuiling om op dit sooort mensen te reageren en inderdaad, de wisselingen van persoon zijn wel heel toevallig. Had ik het toch goed geraden!

 • Aad Baars

  Inderdaad, Dierwelzijn/Biologisch/Duurzaam staat hoog in mijn vaandel.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.