Wat vind jij ervan?

Pigchase, spel tegen verveling in de stal

1


Via twitter kwam ik het project pigchase tegen. Een onderzoek over de relatie tussen mens en varken via een spel. In dit spel kunnen mensen via een Ipad spelen met een balletje. Dit balletje wordt vervolgens zichtbaar op het scherm in de varkensstal. Het varken kan vervolgens de bal aantikken. Het zou goed zijn tegen de verveling, agressie en staartbijten.


Het spel
Een scherm in het hok van de varkens toont een soort lichtbal die de speler via zijn iPad over het scherm kan bewegen. De menselijke spelers in dit spel kunnen via een iPad een lichteffect op de stalmuur besturen, de speler leidt het varken dan langs bepaalde doelen. Dit eerste spel is vooral bedoeld als concept dat in varianten verder uitgewerkt moet worden.


Voor video's en foto's zie: http://www.pigchase.com/ (voor de tweede video geluid iets harder zetten, is Nederlands gesproken)

Ik vind het een leuk idee tegen verveling in de stal, maar is zoiets haalbaar? Wat vinden jullie hiervan?

Eén reactie

  • r.vanloo

    Ik denk dat jeugdigen hierdoor wel een positieve kijk kunnen krijgen op de varkenshouderij. Zij krijgen momenteel alleen maar negatieve beelden en berichten over de varkens houderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.