Wat vind jij ervan?

gerrit coppens
Panellid

nertsen

6


Het zijn wel geen runderen, maar runderen zijn dichterbij de nertsen dan bijvoorbeeld akkerbouw of mechanisatie :)
www.boerderij.nl/.../VVD-zet-verbod-pelsdierhouderij-weer-op-agenda-1195782W|boerderij_vandaag|2013-03-08|VVD_zet_verbod_pelsdierhouderij_weer_op_agenda
Dat Nertsenhouderij naar het buitenland zou gaan was voorspelbaar. Maar wat wil de VVD, de ondernemers verbieden te emigreren?

Laatste reacties

 • japke33

  Wij hebben laatst een excursie gehad bij een nertsenhouder. Erg interessant. Wordt echt goed op die beestjes gepast. Als ze naar het buitenland gaan, zijn de regels toch anders, en het woord diervriendelijk kennen ze daar niet. De politiek is bezig om hard werkende ondernemers, op allerlei manieren dwars te zitten. Maar ze brengen toch veel geld in het laatje. Maar blijkbaar hebben ze in Den Haag liever dat deze mensen hun bedrijf elders in de wereld voort zetten.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Daarom is het onduidelijk wat de VVD nu wil. Zijn ze nu bang dat ze die belastinginkomsten missen als de nertsenhouderij vertrekt en willen ze die wetgeving terug draaien of zijn ze zover doorgedraaid dat ze de ondernemers willen verbieden om in het buitenland door de doorstart te maken?

 • Romeijn

  Kan het zijn dat het verbod in verschillende Europese landen eerder ingaat dan in Nederland?
  Krijgen de Nederlandse nertsenhouders dan een aantal jaren een flink concurrentievoordeel dat gezien zou kunnen worden als een soort van schadevergoeding?
  Waarom zou je dan nog naar het buitenland gaan?
  Is Gertjan Oplaat niet veel drukker met ludieke optredens in het Twents dan dat hij zich druk maakt om het behoud van de nertsenhouderij?
  Ofwel: als zelfs Gertjan Oplaat de nertsenhouderij heeft opgegeven wat wil je dan nog?
  Is het uiteindelijk echt zo moeilijk om om te schakelen naar een hoogwaardig voedselproducerend bedrijf, zodat je meer waardering krijgt en dan ook nog van de meeste landgenoten?
  Kan je dan weer gewoon op je bedrijf met koeienletters zetten wat je produceert en ben je daar niet veel gelukkiger mee?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Gertjan Oplaat is een pluimveevoorman. Hij zal best een mening hebben over de nertsen, hij is niet de woordvoerder van die sector

 • Romeijn

  Gertjan Oplaat heeft dus eieren voor zijn geld gekozen...

 • gerrit coppens
  Panellid

  ...en hopelijk worden de Paaseieren dan goed betaald :D

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.