Wat vind jij ervan?

Kant-en-klaar vloeibaar biggenvoer Forti Boost

0

Onder de naam Forti Boost komt producent van varkensvoeders Nijsen/Granico uit Veulen met een revolutionair nieuw product voor het vloeibaar spenen van biggen op de markt. Forti Boost is vloeibaar biggenvoer dat kant-en-klaar (‘Tap en Hap’) bij de varkenshouder wordt aangeleverd. Het is het nieuwste product van Nijsen/Granico dat is geënt op het duurzame Food-for-Feed concept. De officiële introductie van Forti Boost vindt plaats tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV), van 28 februari t/m 1 maart te Venray.

Met Forti Boost speelt Nijsen/Granico in op de behoeften van de Nederlandse varkenshouder die steeds vaker kiest voor vloeibaar in plaats van vast biggenvoer. Forti Boost zorgt ervoor dat de overgang van vloeibare zeugenmelk naar droogvoer voor biggen zo geleidelijk mogelijk verloopt met een minimale belasting van de darmen.


Premium Food-grondstoffen

Alle varkensvoeders (Feed) die Nijsen/Granico produceert, zijn verrijkt met hoogwaardige voedingsproducten (Food) uit de levensmiddelenindustrie. Voor de productie van Forti Boost gebruikt Nijsen/Granico uitsluitend premium Food-grondstoffen. Forti Boost vloeibaar biggenvoer is daardoor extra smakelijk, licht verteerbaar, energierijk en eetlustopwekkend. Biggen nemen er meer van op en dat komt de vitaliteit en (darm)gezondheid van de dieren direct ten goede. Bovendien gaat van het hoge aandeel ontsloten zetmelen in de gebruikte Food-grondstoffen een darmontlastende werking uit. Forti Boost voorziet maximaal in de energiebehoeften van jonge biggen en kan vanaf een leeftijd van 5 dagen tot maximaal 5 dagen na spenen worden verstrekt.

Kant-en-klaar: Tap en Hap

Naast gezonde darmen en een sterke weerstand voor de big, kenmerkt Forti Boost zich door een hoge mate van gebruiksgemak voor de varkenshouder. Het vloeibaar biggenvoer wordt kant-en-klaar aangeleverd in een vloeistofcontainer van 830 liter, voorzien van een roerwerk. Kant-en-klaar betekent in dit geval voor de varkenshouder geen schommelingen in kwaliteit en samenstelling van het voer. Na 1x per dag 30 seconden roeren via een druk op de knop, is Forti Boost klaar voor gebruik. De varkenshouder kan vervolgens de gewenste hoeveelheid eenvoudig aftappen uit de vloeistofcontainer. Kenmerkend voor Forti Boost ten opzichte van andere vloeibare biggenvoeders is de lange houdbaarheid tot 4 weken na productiedatum. Forti Boost kant-en-klaar vloeibaar biggenvoer wordt door Nijsen/Granico het hele jaar door geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.