Wat vind jij ervan?

Hebben jonge varkenshouders wel lef?

10


Waarom willen jonge melkveehouders wél en jonge varkenshouders niét in Boerderij? Vraag jonge varkenshouders met interesse voor bedrijfsovername of ze mee willen doen aan de rubriek Opvolger, en ze zeggen bijna allemaal nee. Durven ze niet? Zitten ze onder de knoet bij hun ouders? Moeten aanstaande ondernemers niet juist een beetje lef hebben en zichzelf durven laten zien en horen?

Laatste reacties

 • biologisch varkensboer

  Ik denk dat er voldoende jonge ondernemers met lef zijn. Goed blijven zoeken zou ik zeggen.
  Ik heb het idee dat de boerderij ook alleen maar kijkt naar bedrijven met minimaal 800 zeugen. Ik zie haast geen reportages over bedrijven met minder zeugen. Ook deze bedrijven verdienen de aandacht.

 • Welinkm

  Maar weet je dan misschien jongeren die mee willen doen? Ze zeggen vrijwel altijd 'nee', of ze nou een groot bedrijf hebben of een minder groot.

 • rdronald

  Mischien komt dat ook omdat het imago van de melkveehouderij iets beter is en bang zijn datze iets verkeerds zeggen en mensen in de media deze informatie manipuleren die gebaad zijn bij het verslechteren van de intensieve veehouderij je weeet het niet he en ouders hebben ook veel invloed op zonen en dochters natuurlijk

 • rdronald

  Het overnemen van bedrijven wordt steeds lastiger door steeds meer wetjes en regeltjes die de overheid zoals party voor de dieren opsteld en dat zorgt steeds maar weer een verhoging van de kostprijs dus jonge ondernemers zullen ook steeds meer gaan twijfelen ofdat ze het nog wel willen en auberhaubt kunnen want het gaat over gigantisch kapitaal

 • gerrit coppens
  Panellid

  ik kan de gedachte van jonge en andere varkenshouders niet lezen. Ik ben geen varkenshouder. Ik denk wel dat jonge varkenshouders lef en visie hebben als ze dit vak gaan beoefenen. Ze zullen trots zijn op hun vak en trots op het bedrijf dat ze van hun ouders overnemen. Dat bedrijf willen ze verder ontwikkelen. Niet dat het nu slecht is, maar het is een nieuwe generatie eigen om een stap voorruit te zetten. Door nu aan het begin van de overname in de 'krant' te gaan en hun visie te verkondigen zou suggereren dat de vorige generatie het mis had. Dat is niet zo. Dus ze komen liever in de krant als ze al enkele jaren zelf aan het roer staan. Dan is hun eigen handtekening op het bedrijf zichtbaar

 • biologisch varkensboer

  Wat is een jonge ondernemer? Ik denk dat er ook niet veel jonge ondernemers zijn die zelf al een bedrijf runnen zonder bijvoorbeeld een maatschap met ouders. Succes met het zoeken.

 • koenschutte

  Begrijp de discussie niet helemaal. Ben zelf jonge ondernemer van 26, en hier heeft de boerderij zich al twee keer gemeld in 3 jaar en ook beide keren mijn medewerking gekregen. Volgens mij doen ze dit wel goed. Ben ook beide keren voor een interessant onderwerp gevraagt.

 • Welinkm

  @rouwhorst-hahne: een jonge ondernemer is bij ons tussen de 16 en 26 jaar. Het bedrijf al feitelijk overgenomen hebben, is geen must om in deze rubriek te mogen. Als er maar plannen voor zijn of ambitie om het uiteindelijk over te nemen. Het is gewoon heel opmerkelijk dat een jonge melkveehouder vaak zegt: okee, ik doe mee. Een varkenshouder niet. Die zegt bijna altijd nee (op koen schutte na dan). En dat is jammer.

 • Henry ter haar

  ik ben 23 jaar en ben een nederlandse bedrijfsleider en ik ben nu een jaar actief in in oost-duitsland maar de ambitie en de lef is er zeker wel om een bedrijf over te nemen maar niet in nederland want daar word je gewoon als varkenshouder gekleineerd

 • Welinkm

  @Henry ter Haar: Klinkt goed. Zou je evt mee willen doen aan rubriek Opvolger? Zo ja, doe je mij dan even een mailtje? Dan neem ik contact op.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.