Wat vind jij ervan?

drijfmest op tarwe

4


om kunstmest te besparen zou ik dit jaar met drijfmest willen starten op tarweland (in het voorjaar). Welke toepassing is het beste:
1) trekker+ bemester
2) zelfrijder (trike)
3) sleepslang
4) rotomax mesthaspel
ik zelf zou voor optie 4 gaan want bij optie 3 heb je wel minder gewicht maar de darm sleept meer over het land en zorgt in granen voor meer schade. of zie ik dit verkeerd?

Laatste reacties

 • henk fledderus

  volgens mij maakte Sytze bakker eens een reportage waar ze in de polder aan het sleepslangen waren over de trawe en dat viel heel erg mee wat schade aan ging.
  ik heb zelf een paar keer ge injecteerd op new grasland en graan met een 14M3 hydro trike en dat ging bijde prima. een beetje extra voorzichtig zijn met draaien en de bemester misschien iets tillen.
  eerlijk gezecht zie ik geen probleem een van de opties, een beetje afhankelijk van je grond en hoe los de grond is (winter of zomer tarwe).

 • pietbongers

  Ik zie Henk dat je zegt anders bemester even tillen ,vorig jaar hebben ze hier op zand extra gecontroleert of je wel echt injecteerde dus boven op leggen mag hier niet meer ,misschien op klei nog wel ,zelf bemest ik graan met vierwiel machine die in honde gang over perceel gaat,
  met 14 me inhoud en daar is geen schade van te zien ,dusoptie 2 /

 • Dpj

  Ik zou voor de sleepslang kiezen, minder gewicht dus minder plat rijden. Een zo breed mogelijke bemester dan heb je minder sporen. Schade van de slang zie je niets meer van terug. Ik heb zelf sinds vorig jaar een sleepslang set gekocht, heb hem afgelopen zomer ook gebruikt in graan, maar om te beregenen (Portugal). Dit jaar ook drijfmest uitgereden op pas gezaaid graan. Zie je naderhand niets meer van. Vraag maar aan de loonwerkers die er ervaring mee hebben (er komt me die Case-IH STX kniktrekker in mijn hoofd op) die rijden ook met een gygantische combinatie in graan. Een goede combinatie kan op het kopeind dicht zetten en er zo geen puinhoop van maken. Succes!

 • vael

  in graan kies ik zelf altijd voor optie 3 sinds kort rijd er hier in de regio ook een mesthaspel rond(optie 4 dus) ook dat staat mij wel aan maar de andere 2 varianten hebben als bezwaar dat er meestal onnodig veel over het peerceel gereden wordt, want het vat wordt altijd helemaal leeggereden in de prakrijk, dus wordt er niet van kopakker naar kopakker gereden. bij sleepslangen is de enige schade die je aan het gewas ziet, het spoor van het opruimen van de aanvoerslangen. omdat er dan voor de tweede keer door het gewas gereden wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.