Wat vind jij ervan?

Flexistal Alpuro Breeding

1


Bent u ook flexibel in uw kalverhuisvesting?

Sinds de introductie van de Flexistal ca. 2 jaar geleden maken veehouders in binnen- en buitenland gebruik van deze flexibele manier van kalveren huisvesten. De Flexistal bestaat uit afdelingen. Eén afdeling is geschikt voor 6 tot 8 kalveren. Veehouders bepalen zelf het aantal afdelingen, het is zelfs mogelijk de stal later uit te breiden. De stal bestaat uit een stalen frame met kunststof wanden. Kunststof is sterk, duurzaam materiaal en tevens makkelijk te reinigen. De stal wordt standaard uitgevoerd met een geïsoleerd dak. Verkoeling in de zomer en warmte in de winter.

Afdelingen


De afdelingen worden van elkaar gescheiden door middel van hekken. Deze hekken zijn individueel scharnierbaar wat het omhokken/uitmesten eenvoudig maakt. Het achterste deel van het hekwerk is gesloten zodat de kalveren beschut kunnen liggen. Het voorste hek betreft een spijlenhek. Het voerhek is aan beide kanten scharnierbaar en bestaat uit een frame met verstelbare nekbuis. Het gehele voerhek is in hoogte verstelbaar.
Een afdeling heeft een afmeting van 5x2,5 m. plus 1 m. overstek. U, de kalveren én het voer blijven op deze manier droog.

Opties
Er zijn diverse extra uitbreidingen van de stal. Zo kunt u er voor kiezen een zijwand te vervangen door een schuifdeur waardoor de stal ook van de zijkant uit te mesten is. Ook windbreekgaasdeuren, een hooiruif, waterbak en een voertrog met emmerrek behoren tot de mogelijkheden. De stal is ook uit te voeren met een kalverdrinkautomaat.

Klanttevredenheid
Een onlangs gehouden klanttevredenheidsonderzoek toont aan dat de gebruikerservaringen van de Flexistal positief zijn. Met name het klimaat in de stal wordt als goed ervaren. De gezondheid van de kalveren is na in gebruik name van de Flexistal verbeterd.

Levering
De Flexistal is te bestellen vanaf 2 afdelingen. Tegen een kleine vergoeding monteren wij de stal graag voor u. De levertijd is ca. 6 weken.

Informatie en tips
Heeft u nog vragen over de Flexistal? Of wilt u een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Heeft u nog tips of suggesties om de stal verder te optimaliseren? Laat het ons weten, zo kunnen wij onze producten zo goed mogelijk afstemmen op de praktijk van elke dag.

Bekijk hier onze Flexistal op youtube:


Flexistal Alpuro BreedingWerking schuifdeur Flexistal

Eén reactie

 • kip o loog

  Het probleem zit bij de slagers want die zijn weer bezig om de prijzen te drukken dus volgend jaar gaan de toeslagen op de BCP weer met een aantal centen omhoog.
  Dit is niet gewenst want ook de inkopers kijken naar de BCP prijs en vragen niet naar de toeslagen.
  Zoals een oplettende mester weet wordt er in Duitsland en Belgié een hogere prijs betaald per kg dan in Nederland. Moeten wij als mester de aanpassingen aan de slagerijen (regelgeving, verdoving) betalen
  dan verwacht ik ook een bijdrage van de voerfabrikant want ook wij moeten voldoen aan regels
  Hopelijk worden de inkopers van de slagerijen eens waker.
  En koester de pluimveehouders die er nog zijn want wij wil straks nog kippen mesten voor zo'n kleine vergoeding.
  Als de BCP niet snel stijgt moet de toeslag op 21 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.