Wat vind jij ervan?

DLV
Bedrijf

Rekenmodel voor optimaal melksysteem

6


Een goed beeld krijgen van de investering in en onderhoudskosten van een melksysteem is niet gemakkelijk. DLV heeft een rekenmodel ontwikkeld voor de meest voorkomende melksystemen om te komen tot de beste keuze voor de ondernemer.

In het rekenmodel, dat DLV ontwikkeld heeft, maakt de veehouder een aantal keuzes, zoals de inzet van betaalde arbeid, de afschrijvingsstrategie en de bouwkosten. Hierna geeft het model de jaarkosten van de meest voorkomende melksystemen weer in een grafiek.

Bijzonder aan het rekenmodel is dat er ook rekening gehouden wordt met investeringskosten zowel die van de installatie als die van het gebouw en de gebruikskosten van het melksysteem.

De kostprijs van de verschillende melksystemen wordt weergegeven voor een bedrijfsomvang variërend van 0 tot 350 koeien. Marian van den Berg, melkwinningsspecialist DLV: “Dit rekenmodel geeft in één oogopslag weer welke verschillende melksystemen bij de veehouder passen . Natuurlijk op basis van zijn eigen keuzes. Belangrijk is om vooraf goed na te denken hoe je je bedrijf in wilt richten, dan geeft de rekentool het beste resultaat.”

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • mjijzerman1

  ik gebruik de minishovel met de palletvork om de kalverbox te vervoeren zo makkelijk als wat

 • vd spoel

  we hebben een heftruk met schepbak trek kalf er in en hup in strohok
  kind kan de was doen !!!!!!!!!!!!!

 • jstut

  Wat denk je van een kruiwagen

 • MelkHarm

  Ik gebruik een omgebouwde oude eenlingbox met wielen. Werkt prima voor mij..

 • Roozen

  Wij werken met een kalvertaxi (kruiwagen met 2 wielen, en een opgebouwde handlier)

 • henk fledderus

  we hadden een relatief klein bedrijf voor de korte afstand droegen we ze gewoon en anders kwanen ze in de kruiwagen.
  in Amerika gebruikten we de bobcat, niet de meest geschikte manier. naast dat het ding van kop tot kont onder de stront zat kwam het nog wel eens voor dat een wat levendig kalf uit de bak viel/ sprong (met alle gevolgen van dien)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.