Wat vind jij ervan?

woelpoten, recht of gebogen?

2


Ik overweeg de aanschaf van een voorzetwoeler om gecombineerd te woelenen wintergraan te zaaien.de zwaarte van de grond die ik bewerk varieerd van 17 tot plaatselijk 45% afslibbaar. het gaat mij vooral over de lichtere gronden op de zwaarste percelen werkt elke woeler en slaat de grond niet dicht. Wie heeft ervaring met dit werk en wil dit delen?

Laatste reacties

 • n.rodenburg1

  Ik heb mijn Kongskilde voorzetwoeler nu vijf seizoenen gebruikt op middelzware tot zware kleigrond. Voornaamste reden voor gebruik was arbeids- en dieselbesparing. En op aardappelland de ondermaat bovenop houden. Wat betreft werking op lichte grond kan ik je niets zeggen. Reden voor Kongskilde was de verwachte minimale trekkracht en eigen gewicht. Ik rijd namelijk met een NH TS115A van 115 pk voor de combinatie. Met voldoende frontgewicht gaat dit prima. Alleen rijsnelheid is beperkt tot 3,5-4 km/uur (de kopeg vraagt dan nog wel het meeste vermogen).
  Op de foto hieronder wordt Einstein wintertarwe gezaaid op 11 oktober 2012. Andere foto is het gewas op 22 november.

 • hilko.bos1

  Beste Vael,
  in 2009 heeft in Boerderij een artikel gestaan over woelen en de verschillende typen woelers. Hieronder vindt u pdf-bestanden van de drie pagina's van het artikel. Als het goed is kunt u deze lezen door ze aan te klikken. Mocht het niet lukken, stuur dan even een e-mail naar hilko.bos@reedbusiness.nl, dan mail ik ze u even toe.
  [View:/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/323/woelen1.pdf:92:84]
  [View:/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/323/woelen2.pdf:100:100]
  [View:/cfs-file.ashx/__key/communityserver-discussions-components-files/323/woelen3.pdf:100:100]

Of registreer je om te kunnen reageren.