Wat vind jij ervan?

Warmtewisselaar onderdeel van ventilatiesysteem

19


Energie is op dit moment een “hot-item” waarop iedereen probeert te besparen. Het is dan ook niet vreemd dat er in de agro-sector naar alternatieven wordt gezocht. De warmtewisselaar voor pluimvee stallen is er hier een van. De laatste jaren zijn er gigantisch veel weg gezet en functioneren niet allemaal naar behoren. Vaak is een warmtewisselaar een “stand-alone“ machine welke niet gekoppeld is andere systemen in de stal zoals het ventilatiesysteem. Volgens ons een gemiste kans voor een optimaal klimaat, daarom hebben wij de besturing van de warmtewisselaar volledig geïntegreerd in onze SOMMEN KVS2 klimaat computer.

Het grote voordeel is dat de warmtewisselaar en de ventilatie naadloos in elkaar overlopen waardoor het hoogste rendement gehaald wordt uit de geïnvesteerde energie. Een ander voordeel is dat de eindgebruiker minder aanschaf kosten heeft omdat sensoren, ventilatoren en besturing al aanwezig zijn voor het ventilatiesysteem. Op deze manier is de eindgebruiker ook maar afhankelijk van één partij welke zowel het ventilatiesysteem als de warmtewisselaar ondersteunt.Sinds 2012 levert SOMMEN zowel de besturing als ook een complete warmtewisselaar. Een toestel volledig in kunststof, met een zeer hoge duurzaamheid. De inox deuren maken de wisselaar gemakkelijk toegankelijk en zijn zeer eenvoudig te reinigen. Met een hogedrukspuit kan zowel onder, tussen en boven de lamellen worden gespoten. De wisselaar is lucht- en waterdicht gebouwd waardoor condens- en reinigingswater gemakkelijk wegvloeien.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Alleen al het feit dat deze "geleerde" van mening is dat er geen gezondheidsvoordeel zit in het consumeren van Biologische plantaardige voeding is al een reden om deze vrouw uit de media te weren.
  Daarmee verklaard ze namelijk dat het geen kwaad kan om bestrijdingmiddelen te gebruiken en is ook Genetisch manipuleren ( bijvoorbeeld het DNA van een bacterie of insect aan het DNA van een plant plakken) volgens haar niet gevaarlijk tewijl er Koeien dood neervallen als ze teveel van die troep binnen krijgen .

 • mazzel1

  kan B bob hier wel zijn ongenuanceerde en op leugens gebaseerde mededelingen kwijt; die vent roept toch alleen maar irritatie op. Dit kan toch niet de bedoeling zijn.

 • kleitokkers

  Wat heel duidelijk naar voren komt in deze reportage is dat je 2 uitersten nodig hebt om een goed gemiddelde te ontwikkelen. En niet de uitersten tegenelkaar opzetten. Als het ene uiterste het andere tegen houd dan komen we niet op het juiste gemiddelde !!!

 • Ik kan hier schijnbaar net als jou gewoon mijn mening geven pech1. Het lukt mensen vaak niet om met tegenargumenten te komen die op feitelijkheden stoelen en dat wekt bij de voorstanders van landbouwgif en georganiseerde grootschalige dierenfoltering ( bio - industrie ) inderdaad veel irritatie op.
  Dat is echter voor de beheerders geen reden om de vrijheid van meningsuiting op deze site af te schaffen.

 • Theoretisch heb je gelijk Kleitokker maar practisch kom je niet tot een goed gemiddelde als je in de Land en Tuinbouw met gif en HUMANE medicatie blijft werken . De bedrijfsrisico's nemen toe met de grote van de stallen en daarom is het steeds noodzakelijker om met pre-medicatie te werken . Preventief met zware HUMANE middelen blijven strooien is bijna voorbij in de Nederlandse Veehouderij door de hoge voederkosten en dat is een zegen voor de Burger want die worden er het onschuldige slachtoffer van . Veehouders krijgen er samen met hun familileden overgens eerder last van dan de Burger die bewust alleen maar antibioticavrij inkoopt. Deze laatse groep Mensen zullen bedient worden door de Buitenlandse producent terwijl de kortzichtige Nederlandse Ondernemers zich achter de WUR verschuilen. Louise en Aalt ( wur opperhoofd ) eten overgens net als slimme Land en Tuinbouwers strikt Biologisch aangezien zij graag gezond blijven

 • Alette

  In principe kan iedereen op Boerderij Connect terecht om te praten over producten, de praktijk, ervaringen delen, een discussie te houden enzovoorts. Maar wat wij wel graag zien is dat iedereen netjes en respectvol tegenover elkaar blijft. Daarnaast is een te dominante houding niet de bedoeling, al helemaal niet met de insteek om anderen te provoceren. Voor al onze regels volg dan deze link: connect.boerderij.nl/.../regels.aspx

  Dan nu graag terug naar het onderwerp van de discussie. Ik stel voor dat, welke kant je ook kiest, elkaars mening respecteert en daarnaast netjes tegenover elkaar blijft. Het mooie is dat iedereen een eigen mening heeft, sta voor deze meningen open en probeer elkaar niet te overstemmen.

 • Bedankt voor deze duidelijke uitleg Alette !
  Ik zal zo mild mogelijk reageren op de provocatie's van de voorstanders van de inmiddels achterhaalde en onrendabele Bio-industrie.
  Een inteligent Mens haalt waar mogelijk zijn voordeel uit mijn reactie's en de rest mag gewoon blijven foeteren.

 • maartje gussinklo

  Ik heb het interview net bekeken en er zit wel een kern van waarheid in haar verhaal. De vele mensen op deze aardbol zullen toch gevoed moeten worden en dat gaat niet lukken als iedereen maar biologisch, kleindschalig produceerd. Beide markten moeten naast elkaar bestaan. Consumenten die het kunnen betalen en het belangrijk vinden, kunnen biologisch kopen. Het merendeel van de wereldbevolking zal toch naar het gangbare grijpen.

 • Maartje77,
  Is het wel zo verstandig om de wereldbevolking ongehinderd te laten groeien met alle daaruit voortvloeiende problemen ? In China hebben ze een akelige vorm ingevoerd om de groei te remmen maar daardoor zijn er momenteel ongeveer een miljard minder inwoners daar.
  Wat heb je aan een land en tuinbouw die aan roofbouw doet en geen schone grond overlaat voor onze kleinkinderen ?
  Biologisch is helemaal niet zo onefficieent als de reguliere sector ons wil doen geloven !
  Biologische voeding is vele male voedzamer dan industriele voeding dus hoeft een mens in verhouding minder tot zich te nemen als hij Biologisch eet . Vraatzucht opwekkende stoffen in verwerkte reguliere voeding zoals MSG veroorzaken en overmatige consumtie en veel welvaartsziekten dus wat is daar het voordeel van op termijn ?
  Overmatig gebruik van vlees kost enorm veel van de landbouwgrond in verband met de productie van voeder !

 • kleitokkers

  Leuk gefilosofeerd bob hoe lossen ze het volgende probleem dan op, namelijk binnen 20 jaar verhuizen 300 miljoen chinezen van het platteland naar de steden. Dit zijn wel allemaal bioboeren.

 • Kleitokkers,
  Hoelang zal het nog duren voordat ergens in het verre oosten de vogelgriep in het lichaam van een varken/kip muteert naar een hoogpathogene overdraagbare versie? . Een pandemie ala "de zwarte dood" is daar in de maak aangezien veel kleine boeren hun vee verstoppen voor de overheid als het fout gaat aangezien ze de berichtgeving niet meer serieus nemen. Er is daar immers al te vaak paniek gezaaid. Het zelfde effect zie je momenteel in Rusland waardoor de Varkenspest daar niet meer is te stoppen.
  Dat er in China nog honderden miljoenen Bioboeren zijn lijkt mij een beetje onwaarschijnlijk aangezien de beschikbare landbouwgrond voor een groot gedeelte ernstig vervuilt is door overbemesting en bestrijdingsmiddelen (ook door de chemische industrie).

 • kleitokkers

  Je geeft aan dat die manier van veehouderij daar heel gevaarlijk is zowel voor mens en dier en ja dit zijn allemaal mensen van het platteland die hun eigen eten verbouwen of vlak in de dorpjes moeten kopen. Dus wel degelijk jou bio idee lijkt mij. (ik vergis me hier uiteraard in) maar als ze niet meer voor zich zelf eten verbouwen zal iemand anders dat moeten doen. Maar mijn vraag was hoe dit juist op te lossen vanuit jou filosofie.

 • Een gedeelte van de chinese producenten zal misschien zondr bestrijdingsmiddelen en kunstmest werken en daarmee Organic zijn maar het merendeel is niet vies van het gebruik van chemie en dus gewoon regulier . Mijn beeld van Biologisch is toch wel even anders ! Ik onderneem ver van de bewoonde wereld zodat dierlijke en humane pathogenen niet zo makkelijk met elkaar in contact komen .
  Vanuit mijn oogpunt zou ik zeggen dat meer landbouwgrond effectief benut zou moeten worden op de meest duurzame manier en zonder het gebruik van schadelijke middelen/technieken. Verder is het belangrijk om de enorme overconsumtie in de westerse landen terug te dringen en de groei van de wereldbevolking in te tomen .
  In tijd van voedselschaarste moet de productie van bio-brandstof en veevoeder met landbouwgewassen zoveel mogelijk verminderd worden om te voorkomen dat er mensen de hongersdood in gejaagd worden.

 • kleitokkers

  Wel, Bob dat jij regulier en chemie 1 op 1 noemt is mischien wel jou denkfout. Want chemie kost geld en als je zonder kan kunt of durft ga je zonder waar wanneer en wie ook. Wat de rest van je reactie betreft zit je bijna op de zelfde golflengte als deze hoogleraar.

 • Het mooie is dat ik gewoon mijn eigen mening heb over de gang van zaken en dat jij ook het recht hebt op jouw mening .
  Ik weet alleen dat ik in de schepping geloof maar ook in de evolutie en de mens gaat ten onder aan de strijd tegen Moeder Natuur .
  Vooral door de zucht naar macht is het in de Chemische industrie volledig uit de klauwen gelopen en doordat er gif in Voedingsketen komt moet met nog zwaarder gif gewerkt worden om de gevolen te bestrijden en uiteindelijk leggen wij ons hoofd neer en hetsteld Moerde Natuur zich extreem snel.
  Misschien moeten we als Menschheid de strijd tegen alles wat van nature bij ons hoort stoppen!
  Hoe verklaar je dat ik als Biologische Veehouder en consument samen met ongeveer 700 collega's in verhouding tot onze reguliere collega's 11 jaar ouder wordt en we nagenoeg geen last hebben van de welvaartziekten die hier in the States zo veel slachtoffers eisen?
  Ik vind het prima dat er mensen zijn die de onzin van de gehersenspoelde marioneten van de Petrochemische/farmaceutische industrie geloven maar vind het oprecht jammer dat onder de gelovigen ook veel voedingproducenten zitten ! Die werken immers mee aan de totale ondergaang van de Menschheid !

 • kleitokkers

  Ik lees dat je voor de vraag weg loopt, maar dat terzijde. Wat ook in deze reportage naar voren komt is de voorverpakte/ bewerkte/ portie groente's . Want hier wordt minder van weg gegooid.
  En als je wat aan duurzaamheid/dierenleed wilt doen is zo weinig mogelijk weg gooien.
  Dus je ziet nu dat ook de groente en fruit verwerkings industrie nu wat gaat leren van de vleesverwerkings industrie waar ook 100% verwerkt wordt. Nu de consument nog.

 • Ik wil niet weglopen voor de vraag maar kan nooit een antwoord geven zonder in een welisnietis discussie te blijven hangen .
  Ga voor een eerlijk beeld wat betreft de voorverpakte groente een kijken bij een bedrijf dat de groente verwerkt. Dan zul je zien dat de grote verspilling daar naar toe verplaatst is . Ruim 50% van de plantaardige voeding verdwijnt hoe dan ook in de gft bak. Biologische groente is kostbaarder en mensen denken na over de aanschaf hiervan . Ook de houdbaarheid is aanzienlijk langer . Daarom gaat hiervan een aanzienlijk lagere hoeveelheid verloren.

 • De Dieren moeten beschermt worden tegen de beestachtige manier van veehouden en het respect mag best een beetje afgedwongen worden .Moeder Natuur mag niet ten onder gaan want wij als Mens kunnen dan ook niet voortbestaan.

 • l coumans

  het was een behoorlijk onnozel verhaal

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.