Wat vind jij ervan?

hereford

7


ik heb onlangs een overname gedaan van een boerderij (ter uitbreiding) maar als ik het land wilde kopen moest ik ook de veestapel overnemen ong.35 herefordzoogkoeien met jongvee. nu heb ik ze al een maand en ze verdikken als maar meer.
Kan er mij iemand helpen om hun rantsoen te optimaliseren of een goede voorlichter (die voldoende kennis hierrond geeft) aanraden, want onze voorlichter geeft er geen kaas van gegeten zo te zien

Laatste reacties

 • beeldman
  Panellid

  Beste Supersony, bij droogstaande koeien moet je ongeveer een rantsoen aanhouden met 725-850 VEM en zo'n 12 % ruw eiwit. En dan graag wel voldoende hoeveelheid voer (dus met laag nutriëntenwaarde). Hopelijk heb je hier wat aan.

 • janvanderzwaan

  Heb zelf zo'n 50 hereford en het sleutelwoord is simpel. Dragende dieren hebben voldoende aan structuurrijk voordroog. Zeker geen mais of brok. Hou het sober!
  Wilt u wel verder met de herefords?
  Gr jan

 • supersony

  @beeldman
  @janvanderzwaan
  Bedank voor de nodige info. Ze kregen net hetzelfde als onze blondes en hoe voeren jullie het jongvee om af te mesten en op te fokken en zoogkoeien?
  Als ze goed presteren blijven ze zeker maar om volledig om te ''schakellen'' kweet het nog niet

 • beeldman
  Panellid

  @supersony, kijk anders ook even bij www.hereford.nl en vraag andere hereford fokkers om advies.

 • janvanderzwaan

  Heej supersony, je kunt altijd even bellen. Heb momenteel ook jongvee en jonge stieren op stal staan. Vriendelijke groet, jan vd zwaan 0631000448.

 • Gerd-Jan

  Lekker schraal voeren ;)

 • janvanderzwaan

  mocht er interesse zijn om de koppel te verkopen dan houdt ik me ten zeerste aanbevolen. wij zijn bezig met uitbreiding en op zoek naar een hereford kudde.
  als er interesse is dan hoor ik het graag.
  vriendelijke groet,
  Jan vd Zwaan'
  0651054440

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.