Wat vind jij ervan?

InnoPlus
Bedrijf

Omgekeerde osmose-installatie luchtwassers

5


Tijdens de LIV in Venray introduceert Inno+ een gloednieuwe omgekeerde osmose installatie voor de reductie van spuiwater uit biologische luchtwassers. Gebruikers van de nieuwe installatie kunnen er hun spuiwater mee concentreren. Zo verhogen ze de waarde van hun spuiwater en besparen ze op transport- en afzetkosten.

Transport- en afzetkosten reduceren door concentreren van spuiwater
Gebruikers van goed werkende biologische luchtwassers produceren nu eenmaal altijd grote hoeveelheden spuiwater. De nieuwe omgekeerde osmose-installatie van Inno+ is een gecontroleerd mechanisch proces dat spuiwater concentreert. De installatie bevat een speciaal filter waar spuiwater onder hoge druk doorheen wordt gedrukt. Het filter scheidt het spuiwater in schoon water en stikstofhoudend water met een gehalte van 10 tot 12 kilo stikstof per m3. Meet en regeltechniek in de omgekeerde osmose-installatie besturen het proces automatisch en zorgen voor een gegarandeerde eindkwaliteit.Waarde van spuiwater verbeteren door verhogen stikstofconcentraat
Door de omgekeerde osmose-installatie kunnen veehouders hun spuiwaterhoeveelheid aanzienlijk terug te brengen. Door het spuiwater te concentreren en het stikstofgehalte daarmee te verhogen, verbeteren ze de waarde van hun spuiwater. Zo besparen ze op transport- en afzetkosten. Tijdens de LIV van 26 tot 28 februari laat Inno+ haar Biologische Luchtwasser met nieuwe omgekeerde osmose-installatie zien.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  In Brussel speelt ongetwijfeld de discussie een rol dat voedsel voor energie gebruikt wordt een rol. Lobby van energiemaatschappijen zal ook wel een rol spelen. Feit is dat de akkerbouw er weer de dupe van wordt dat de ene op de andere dag een marktpartij weg valt

 • henk fledderus

  ik geloof dat je daar de keutel bij het schone eind hebt gerrit.
  wel produceren voor de wereld markt prijs maar er mag geen gat in de markt gevonden worden of het wordt weer dicht gemetseld.

 • herwaarden

  Beste mensen,
  Het zijn 3 minne streken;1, je kan niet op ze aan.2. zij kosten te duur 3.Het volk moet inleveren.
  Ik denk als je 90% van ,,Brussel,, zonder uitkering naar huis stuurt en van de blijvers hun loon eens
  bekijkt, het veel en veel beter gaat. Het geeft ook motivatie als je niet van ,,boven,, leeggehaald
  wordt.

 • Een gat in de markt vinden en uitbuiten is niet direct het probleem Henk 1 Het is echter niet de bedoeling dt de productie van Bio brandstoffen ten koste mag gaan van de voedselvoorziening als het globaal een tijdje tegenzit in de Akkerbouw zoals nu.
  Nu ook nog blijkt dat voor de productie van deze brandstoffen erg veel aardolie nodig is komen de sukkels in Europa er langzaam achter hoe onzinnig deze manier van verduurzamen is . Beter kijkt men naar het uitbreiden van de productie van Groene energie door middel van Zon en Wind.
  In china is een accu ontwikkeld die geen zeldzame en schadelijke stoffen bevat zodat we sraks gewoon ( bijna ) allemaal electrisch kunnen gaan rijden.

 • jpf

  stook je eigen methaan in je trekker of het agregaat........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.