Wat vind jij ervan?

InnoPlus
Bedrijf

Luchtwassers met dataregistratie via internet

4


Luchtwassers moeten vanaf 1 januari2013 zijn uitgerust met een geldig dataregistratiesysteem. Inno+ levert daarom vanaf deze datum al haar luchtwassers standaard met haar dataregistratiesysteem via internet. Gebruikers kunnen daarmee de werking van hun luchtwassers op elk moment (vanaf een afstand) inzien en aantonen. Het dataregistratiesysteem van Inno+ werkt via internet en is dus in te zien via een PC, laptop, smart Phone of tablet PC.

Automatisch voldoen aan nieuwe wetgeving voor luchtwassers
Het nieuwe dataregistratiesysteem van Inno+ meet automatisch alle verplichte gegevens als zuurgraad, drukval, spuiwaterproductie, elektriciteitsverbruik van de pompen en verzadiging in het waswater. Inno+ voert daarvoor al haar luchtwassers vanaf 1 januari uit met sensoren. De meetgegevens worden dagelijks op een server opgeslagen en daarnaast een week lang in de bedieningscomputer van de luchtwasser. Via internet kan alle informatie over het functioneren van de luchtwasser over een lange periode worden ingezien. Inno+ maakt het ook mogelijk om eventueel controlerende instanties, direct toegang tot de gegevens te verschaffen. Of veehouders daartoe overgaan kunnen ze zelf beslissen. Het bespaart hen in elk geval fysiek bezoek op hun bedrijf. Mocht de luchtwasser afwijken van de gestelde norm voor goed functioneren, dan ontvangen veehouders een alarm zodat ze kunnen overgaan tot actie.

Hulpmiddel om juiste werking van luchtwassers aan te tonen+
Inno+ levert haar dataregistratiesysteem vanaf 1 januari standaard bij al haar luchtwassers. Gebruikers voldoen daarmee automatisch aan de nieuwe regels van de overheid. Bovendien kunnen ze ook zelf profiteren van de voordelen van dataregistratie. Het stelt hen vrij van de verplichte rendementsmetingen waarvoor ze nu nog moeten betalen. Veehouders kunnen de data bovendien zelf gebruiken om het onderhoud te optimaliseren en het energieverbruik en de productie van spuiwater te minimaliseren.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Bvdevelde

  Mijn hobby is het kweken met BWB runderen, ik heb er momenteel een 6 tal en dit bevalt me goed.

 • carlo1991

  mijn hobby is darten en speel in de wekelijkse competitie en dat bevalt ook goed

 • henk fledderus

  ik mag graag schieten, jaag wat op vossen en kangeroo's als ze wat te veel worden.
  daarnaast mag ik graag wat construeren in de schuur, onlangs toen mijn vader overkwam uit nederland hebben we een niuwe 2 "paards" carport gebouwd.
  ik ben nu aan het hout kisten maken.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Naast het werk dat ik ook als hobby zie, pakken we graag de fiets en fietsen een knooppuntroute ergens in Nederland, België en soms Duitsland. Je ziet hoe de gewassen groeien en zo nu en dan raak je nog met een collega in gesprek. Uiteraard hopen we dan ook een eetgelegenheid tegen te komen, waar we kunnen proeven wat de soms aanwezige regionale kaart ons te bieden heeft

Of registreer je om te kunnen reageren.