Wat vind jij ervan?

Vliebo Machines
Bedrijf

Dubbele vijzelmenger voersysteem kalveren

1


Veranderingen in het voerregime vragen ook veranderingen in het voersysteem. In de hedendaagse kalverhouderij worden diverse voercomponenten gevoerd. Om deze componenten niet één voor één te hoeven verstrekken, is een mengsysteem een goede oplossing. Vliebo Machines biedt diverse oplossingen, waaronder de Vliebo dubbele vijzelmenger. De ideale machine voor kalverhouders die op afdelingniveau hun dieren willen voeren.

Het Vliebo voerstation bestaat uit een maisvoorraadbak, een dubbele vijzelmenger - voorzien van een weegsysteem - en een complete besturingskast, incl. weegindicator en voercomputer. Deze besturingskast bevat tevens de mogelijkheid om maximaal acht toevoervijzels aan te sluiten zodat het toevoegen van de diverse componenten via hetzelfde weegsysteem kan verlopen. De loshoogte van de menger wordt aangepast op de hoogte van het aanwezige voerverdeelsysteem, bijvoorbeeld een Vliebo Compact Maisdoseerwagen.

De voercomputer wordt geprogrammeerd met de voergegevens;
de maisvoorraadbak gevuld met bijvoorbeeld een trekker met voorlader.
Het systeem is nu klaar om te starten. De voercomputer bepaalt, aan de hand van de voorgeprogrammeerde voergegevens, de hoeveelheid snijmais die in de menger gedoseerd dient te worden en voert dit uit.

Dezelfde handeling wordt voor iedere voersoort herhaald totdat alle
benodigde componenten toegevoegd zijn. De voercomputer activeert
vervolgens de menger en een compleet eindproduct wordt voorbereid.

Na het mengen wordt de uitdoseervijzel aangezet, waardoor de menger geleegd wordt in het voerverdeelsysteem, bijvoorbeeld een Vliebo Compact Maisdoseerwagen. Terwijl het voer verdeeld wordt onder de betreffende diergroep, bereidt de menger de volgende menging voor. Ook dit geschiedt aan de hand van de voorgeprogrammeerde voergegevens. Deze manier van mengselbereiding staat voeren op afdeling- en/of koppelniveau toe.

Vliebo dubbele vijzelmenger:
• Homogeen en luchtig eindproduct, vrijwel zonder structuurschade
• Mengselbereiding op afdeling-/koppelniveau mogelijk
• Gering benodigd elektrisch vermogen (max. 7,5 kW)
• Nauwkeurig te vullen dankzij het elektronische weegsysteem
• Instelbare mengtijd
• Menger vrijwel volledig leeg te maken
• Diverse bedieningsopties leverbaar

Meer informatie: Vliebo Machines, dhr. Johan Drost, telefoon +31 (0)318 519 999

Vliebo Machines is een toonaangevende Nederlandse producent van arbeidsvriendelijke voer- en weegsystemen voor de agrarische sector. Het assortiment bestaat uit o.a. voer(meng)doseerwagens, transportbanden, kuilfrezen, stationaire mengdoseerbakken, elektronische weegsystemen, kuilverdelers en zaagseldoseermachines

Eén reactie

  • douwe_nz

    Schijnbaar veel eiwit en melk

Of registreer je om te kunnen reageren.