Wat vind jij ervan?

Snelle groei, snelle echtscheiding?

7


Het zijn maar geluiden, maar waar rook is, is vuur. Bedrijven die snel in omvang groeien, hebben ook sneller huwelijksproblemen met relatief vaak een echtscheiding tot gevolg. Daar is van alles bij voor te stellen. Een groot bedrijf vergt nog meer aandacht van de ondernemer en niet zelden gaat dat ten koste van de partner en/of het gezin. Onder het mom van 'het is maar tijdelijk' buffelt de boer door. Maar tijdelijk blijkt langer dan gedacht en zo groeien boer en echtgenote uit elkaar. Tot de bom barst.
Accountants houden angstvallig de kaken op elkaar en ontkennen, maar boeren herkennen deze trend wel degelijk. Hoe is dit probleem te tackelen?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Lijkt me een broodje aap. Dan zou de bouwvakker die 's avonds en in het weekend ging klussen ook geen lang huwelijksleven hebben

 • Gerd-Jan

  Als het zo zou zijn, ben je er zelf bij. Het is maar net wat je er voor over hebt om zo hard te groeien ;)!

 • jstut

  Let op als je gezin uit een valt zal je nog minder tijd hebben voor je bedrijf. En in veel gevallen zal na de huwlijksproblemen een boedel scheiding plaats vinden. Hoe groot zal dan het bedrijf dan nog zijn??
  Boer pas op je gezin het is meer waard dan je bedrijf.

 • TICAS

  Natuurlijk, jstut is je gezin meer waard, maar zonder werk is er geen eten.

 • jstut

  Ha Ticas, je kunt heel hard werken maar als je daardoor je gezin vergeet en het loopt uit op een breuk met je echtgenote en je gezin valt uit een wat heb je dan bereikt?? Een halve boerderij of helemaal geen meer dat is wat ik er mee wil aangeven. Het is niet de kunst om veel koeien te melken maar om een goed evenwicht te vinden tussen werkplezier rendement ontspanning en gezin.
  Er zijn genoeg voorbeelden die een gemiddeld bedrijf hebben en tocht een super boterham en daarnaast een goed evenwicht tussen gezin en ontspanning hebben.

 • TICAS

  Beste jstut, ik ben het wel met je eens en spreek je ook niet tegen. Helaas vallen er veel gezinnen uit elkaar... en niet alleen door veel te werken....

 • Johnno

  Boeren is gewoon niet voor iedereen en boeren op "grote" schaal is nog voor veel minder mensen weggelegd,komt nog bij dat in NL de marges al jaren uit het boeren is en dat daarom ook de boer denkt dat die alles zelf moet doen al dan niet geholpen door (te)veel automatizering wat weer meer financieele druk geeft !!
  Zelf van heel klein naar best een beetje "groot" gegroeid maar met een vrouw en kids die daar ook plezier aan beleefde!! wat weer een volgende challenge met zich mee brengd......................4 kids die allemaal hun eigen boerderijtje willen..................Mooi toch!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.