Wat vind jij ervan?

Hoe gaat het met jou? (Ledenbetrokkenheid coöperaties)

0


Coöperaties zijn vaak te weinig alert op de ledenbetrokkenheid. Hierover schreef ik 1 februari een column in Boerderij. Het onderwerp leeft, want de online versie www.boerderij.nl/.../Hoe-gaat-het-met-jou-1162142W kreeg binnen het weekend al meer dan 2000 'hits' (plus reacties). Om jullie verder te betrekken bij dit onderwerp, kun je een vragenlijst invullen op www.surveymonkey.com/.../ledenbetrokkenheid. Hoe meer boeren (en tuinders! en vrouwen!?) reageren, hoe beter het beeld en hoe krachtiger de gezamenlijke boodschap. Heb JIJ 'm al ingevuld? De vragenlijst sluit zondagavond 10 februari, zodat ik maandag mijn nieuwe column kan schrijven. Vervolgens schrijf ik er een rapportje over voor alle belangstellenden. Daar wil ik ook graag reacties via deze Connect-discussie in verwerken. Insteek is dat we het onderwerp hiermee hoger op de agenda's zetten. Dus: spreek je uit! Hoe gaat het met jou binnen de coöperatie?
Een paar opvallende dingen tot nu toe (er is nog veel meer!): Het rapportcijfer dat men tot nu toe geeft voor de onderneming ligt ruim een punt hoger dan dat voor de coöperatie (die van jullie waarschijnlijk een onvoldoende gaat krijgen!). Zie jij dat ook zo? Hoe verklaar jij dit verschil? Wat is er nodig om dat cijfer stevig 'in de plus' te krijgen?
Men is positief over de kwaliteit van de directie, maar kritisch over hun 'coöperatieve inborst'. Zie jij dat ook zo? Waardoor komt dit? Wat kun je eraan doen? Vind je: moet je daar eigenlijk iets aan willen doen?
Veel van jullie hechten sterk aan het behoud van de coöperatie. Tegelijkertijd lees ik veel herkenning in 'zakelijkheid' vanuit de coöperatie of vanuit jullie eigen perspectief. Ook lees ik dat 'de portemonnee' vaak jullie betrokkenheid bepaalt. Jullie zijn vaak enthousiast over de prestaties van de onderneming (en zeker ook over de prijzen). Gaat 'zakelijke' betrokkenheid de toekomst van de coöperatie voldoende borgen, denk je?
Nou, het woord is aan jullie!

Of registreer je om te kunnen reageren.