Wat vind jij ervan?

Bodemdaling

3


Er was de laatste weken veel rumoer over de aardbevingen als gevolg van de gaswinning door de NAM. Wat minder aandacht is er voor de bodemdaling die de gaswinning veroorzaakt.
Wat zijn de gevolgen van de aardbevingen en de bodemdaling voor uw bedrijfsvoering als varkenshouder? Moet u zaken aanpassen? Is de waterhouding een probleem? Kortom wat betekent die gaswinning en de gevolgen ervan voor u?

Laatste reacties

 • minnema

  Gaswinning lijkt mij niet gunstig.

 • Peredour

  Die bodemdaling wordt een 60cm max, dat betekent dus actief bemalen tot in lengte van jaren. Plus die zwaardere aardbevingen dus. Die bemalingsrekening behoort op het bordje vd NAM / belastinbetaler te komen. Niet het locale waterschap
  Als we er nu iets aan doen blijft het beperkt tot een 30cm daling en kleine aardbevingen die geen schade gaan doen.
  Dat miljard is leuk maar je moet er wel de juiste dingen mee doen dus niet gebruiken voor ‘’stimulering van de economie’’ maar voor druk in de ondergrond op peil houden. Dat zal niet populair zijn want het is net zoiets als de riolering, daar heeft ook niemand wat voor over.
  De 100 miljoen is een lachertje.

 • herwaarden

  Ze moeten juist besteden jazeker ( en wij daar op toezien),1945 politiek van het gebroken geweertje,1953 de dijken waren slecht onderhouden ?!, 2013 Groningen verzakt en er gebeurt
  met betrekking tot dijkonderhoud en -verhoging niets ? 2013 men trekt 600 miljoen euro van het budget voor
  regulier dijkonderhoud af !!! Oplossing; stoppen met Brussel en Den Haag halveren en minder fooi ( ik heb moeite met salaris)en deskundige-, zuinige- en niet te dure mensen aanstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.