Wat vind jij ervan?

bodemdaling

2


Er was de laatste weken veel rumoer over de aardbevingen als gevolg van de gaswinning door de NAM. Wat minder aandacht is er voor de bodemdaling die de gaswinning veroorzaakt.
Wat zijn de gevolgen van de aardbevingen en de bodemdaling voor uw bedrijfsvoering als veehouder? Moet u zaken aanpassen? Is de waterhouding een probleem? Kortom wat betekent die gaswinning en de gevolgen ervan voor u?

Laatste reacties

 • Peredour

  Die bodemdaling wordt een 60cm max, dat betekent dus actief bemalen tot in lengte van jaren. Plus die zwaardere aardbevingen dus. Die bemalingsrekening behoort op het bordje vd NAM / belastinbetaler te komen. Niet het locale waterschap
  Als we er nu iets aan doen blijft het beperkt tot een 30cm daling en kleine aardbevingen die geen schade gaan doen.
  Dat miljard is leuk maar je moet er wel de juiste dingen mee doen dus niet gebruiken voor ‘’stimulering van de economie’’ maar voor druk in de ondergrond op peil houden. Dat zal niet populair zijn want het is net zoiets als de riolering, daar heeft ook niemand wat voor over.
  De 100 miljoen is een lachertje.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik woon gelukkig niet in het aardgasgebied, dus de directe gevolgen zijn hier niet zichtbaar. Wat me wel verontrust is de de energiejongens staan te dringen om schaliegas te winnen met alle gevolgen van dien. Chemische verontreinigingen, aardtrillingen en van alles kunnen we op ons dak krijgen, enkel voor die paar tiental jaar gas die men dan zou kunnen winnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.