Wat vind jij ervan?

Diagnosesysteem trekkers uitgebreid

1


Würth Nederland B.V., een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechniek, toont het W.EASY diagnosesysteem. Met behulp van dit systeem kan de complete status worden uitgelezen van bijvoorbeeld de remmen tot herprogrammering van ECU’s .
W.EASY is een compleet diagnosesysteem voor motormanagement en remsystemen voor vrachtwagens, trekkers en kleine en grote transportvoertuigen. Het W.EASY diagnosesysteem wordt in de navolgende uitvoeringen geleverd, te weten Complete Premium, Complete Light, Complete Single, Select, Trailer en Transporter. De eerste vier genoemde uitvoeringen zijn speciaal ontwikkeld voor vrachtwagens en trailers. De Trailer-uitvoering is bedoeld voor trailers en de Transporter-uitvoering voor lichte bedrijfsvoertuigen boven de 3.500 kilogram. Nieuw is dat de Complete Premium, de Complete Light en de Complete Single onlangs zijn uitgebreid met een calculatiesysteem, zodat de klant voortaan voor aanvang van de reparatie kan worden geïnformeerd over de te verwachten kosten. Alle uitvoeringen bestaan uit een interface, een kabelkit en software voor diagnose. Standaard wordt bij de Complete Premium-uitvoering een laptop meegeleverd en bij de Complete Light-uitvoering een tablet PC. De interface communiceert zowel via bluetooth als USB met het voertuig of de trailer.
Installatie van het systeem geschiedt op locatie door technische adviseurs van WABCOWürth. Na installatie is het systeem ‘plug and play’ voor zowel de professional als een startend monteur. Elke uitvoering wordt geleverd in een koffer met toebehoren zoals diverse kabels en een Nederlandstalig werkplaatshandboek waarin zaken als vulgewichten, aanhaalmomenten en elektrische schema’s staan afgebeeld. Voor een tweewekelijkse üpdate van de software en het werkplaatshandboek kan een jaarabonnement worden afgesloten. Indien bij aanvang wordt gekozen voor het trailerpakket, dan kan dat in een later stadium op elk gewenst moment worden uitgebreid. Tijdens de cursussen, die door WABCOWürth worden verzorgd, worden de officiële persoonsgebonden WABCO-pincodes verstrekt.
Met behulp van deze pincodes kan het systeem worden uitgelezen, alsmede worden aangepast conform de daarvoor geldende normen. Interessant te melden tot slot is dat voor het einde van dit jaar nog een Nederlandstalige helpdesk wordt ingericht.

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Projectontwikkelaars en ook gemeentes hebben veel in grond geïnvesteerd. Nu de bouw stil is gevallen kunnen ze die dure grond niet naar kopers/bouwers doorschuiven en draaien ze in feite verlies. Ze zullen dus alles doen om onder al gesloten contracten en dergelijke bonusopties uit te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.