nationaal mestcongres
homeprogrammasprekerspartnerslocatiecontactaanmeldenmenu

 

oene oenema

Prof. Dr. Ir. Oene Oenema
Professor in nutriënten beheer en bodemvruchtbaarheid, Wageningen Universiteit

Oene Oenema is de Wageningse autoriteit op het gebied van mest.Vanaf 1994 is hij hoogleraar in nutriënten beheer en bodemvruchtbaarheid aan Wageningen Universiteit. Vanaf 2003 is hij voorzitter van het wetenschappelijk comité van de voedingsstoffen beleid in Nederland. Hij heeft projecten en promovendi uit Europa, China, Afrika en Latijns-Amerika. 

   
johan temmink

Johan Temmink
Specialist mest en mineralen, ForFarmers 

Johan Temmink is vanaf 1985 binnen ForFarmers onder andere werkzaam geweest als productmanager rundvee en productmanager plant maar vanaf 2014 werkzaam als specialist mest en mineralen. Hij is betrokken in verschillende commissies die zich bezig houden met de ontwikkeling van de KringloopWijzer en actief betrokken bij vragen die betrekking hebben met mest be – en verwerking.  


   
ruud tijssens

Ruud Tijssens
Director Corporate Affairs, Strategic R&D and CSR Agrifirm Group, ‎Agrifirm 

Geboren in Tilburg, heeft Ruud Tijssens Chemische Technologie gestudeerd aan de Universiteit van Eindhoven en Delft. In 1986 is gaan werken als procestechnoloogbij Melkunie Holland. In zijn eerste jaren was hij betrokken bij de technische ontwikkelingen rondom verschillende zuivelproducten en hun co-producten.Van 1991 tot 2001 heeft Ruud Tijssens verschillende managementfuncties bekleed bij het productontwikkeling-laboratorium van Mona, een welbekend zuivel verwennerijmerk, met een sterke focus op consumentenwaarde. In 2001 werd hij Algemeen Directeur van CCL b.v., met een onderzoeksboerderij,een veevoederresearchgroep en een middelgroot laboratorium gericht op het gebiedvan landbouw-diervoeders en levensmiddelen.Na de overname van de aandelen door Cehave Landbouwbelang was Ruud Tijssensmeer betrokken bij het diervoederbedrijf. Naast zijn verantwoordelijkheden bij CCL,werd hij in 2007 directeur R&D voor Cehave Landbouwbelang en in 2008 werd hijverantwoordelijk voor het Corporate Sustainability beleid binnen de coöperatie.Na de fusie werd Ruud Tijssens Director Corporate Affairs en verantwoordelijk voor Strategische R&D en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen AgrifirmGroup. Vanuit die hoedanigheid vervult hij ook een aantal bestuursfuncties rondomde diervoedersector. Van 2011 tot en met 2014 was hij voorzitter van de Taskforce Duurzaamheid van de Europese Voerfederatie FEFAC, vanaf 2012 projectleider van de transitie vanduurzame soja, sinds eind 2012 is hij penvoerder van het gemeenschappelijke Topsectorprogramma Feed4Foodure. Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging Diervoederonderzoek Nederland, en is lid van de innovatiecommissie van Dairy Campus.Ruud Tijssens is Voorzitter van het Bestuur van het Mestinvesteringsfonds, eengezamenlijke samenwerking van 22 Nederlandse voerbedrijven om de ontwikkelingvan de mestverwerking in Nederland te faciliteren met achtergestelde leningen. Met ingang van juni 2013 is Ruud Tijssens benoemd tot voorzitter van FEFAC enrepresenteert daarmee de Europese voerindustrie uit nagenoeg alle lidstaten van de EU, Turkije, Noorwegen en Zwitserland op Europees en mondiaal niveau. Hij is lid van het Dagelijks Bestuur van de International Feed Industry Federation(IFIF) en in die hoedanigheid ook actief betrokken bij de samenwerking van de IFIFmet de FAO en Codex Alimentarius. Tevens is hij bestuurslid van Nevedi, MVO en SecureFeed. Ruud Tijssens, 52 jaar, getrouwd en heeft een zoon en dochter.

   
hans verkerk Hans Verkerk
Secretaris Meststoffendistributie, Cumela 
   
 lubbert van dellen Lubbert van Dellen
Voorzitter Vaksectie Agro Bedrijfskunde, VLB Vereniging van accountants en belastingadviseurs
   
hans huijbers

Hans Huijbers
Voorzitter ZLTO

Hans Huijbers is al zo’n dertig jaar actief binnen de agrarische sector. Hij is sinds december 2009 voorzitter van ZLTO, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Hans heeft samen met zijn vrouw Marian een melkveebedrijf in het Brabantse Wintelre.

 


Kom naar het Boerderij Nationaal Mestcongres en ga in discussie, 
deel kennis met en leer van alle schakels in de keten.

aanmelden


Sponsors:

mestverwerking fryslan smits agro van kuijk groep biogasplus