grondgebonden ondernemen

Home  Programma  Sprekers  Locatie  Verslag 2015  Contact  Aanmelden 

Sprekers

gert jakobs

Gert Jakobsvoormalig wielrenner/schaatser en analist

Gert Jakobs (Emmen, 29 april 1964) is een voormalig wielrenner uit de Nederlandse provincie Drenthe, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en de ronde vier keer uitreed. Hij werd in 1988, 1989, 1990 en 1993 respectievelijk 145ste, 136ste, 140e en 127ste. De Tour van 1987 reed hij niet uit. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100km ploegenachtervolging een vierde plaats te halen.

Jakobs was niet alleen als wielrenner actief, maar nam ook deel aan het marathonschaatsen, waarin hij vijf wedstrijden won. In 2009 gaf hij in het boek Het laatste geel van Mart Smeets toe dat hij in de Ronde van Frankrijk van 1989 epo heeft gebruikt. Epo stond in 1989 nog niet op de dopinglijst, dus hij heeft de dopingregels er niet mee overtreden. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour.

   
christiaan van harten

Christiaan van Hartensenior juridisch adviseur bij Flynth adviseurs en accountants

Christiaan is gespecialiseerd in de juridische aspecten van pachtzaken, productierechten, samenwerkingsvormen en toeslagrechten. 

   
arjan ausma

Arjan Ausma, sectormanager akkerbouw en adviseur, Rabobank

   
edo gies

Edo Gies, senior onderzoeker dynamiek ruimtegebruik, Wageningen Environmental Research 

twitter @Edo_Gies

   
arnold michielsen

Arnold Michielsen, portefeuillehouder pachtzaken, LTO Nederland

twitter @ArnoldMichielse

Arnold Michielsen is akkerbouwer, portefeuillehouder Pacht en grondzaken van LTO en voorzitter provincie Flevoland van LTO Noord.

   
 jan vullings

Jan Vullings, hoofdredacteur Boerderij 

twitter @JanVullings

Jan Vullings werkt sinds 1985 voor de titels Agrarisch Dagblad, Boerderij, Pluimveehouderij, Het Schaap en Groenten&Fruit van Reed Business. Hij was als verslaggever onder meer betrokken bij diverse acties (akkerbouw, superheffing, mest, welzijn), evacuatie in het Rivierengebied, uitbraken varkenspest en de BSE-crisis. Vanaf 2001 was hij achtereenvolgens nieuwscoördinator en chef verslaggeving.

Sinds 1 januari 2012 vormt hij met collega Geert Hekkert de hoofdredactie van Boerderij. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor alle uitgaven onder de merknaam Boerderij, waaronder de titels Boerderij magazine en Boerderij Vandaag. Ook online en events behoren tot zijn portefeuille. Vanaf 1 januari 2013 valt ook Groenten&Fruit onder zijn verantwoordelijkheid.

   
ard klijsen

Ard Klijsen, voorzitter van de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed

twitter @ArdKlijsen

Ard Klijsen is directeur van Klijsen Makelaardij, een middelgroot makelaarskantoor gevestigd in Oosterhout. Klijsen stamt uit een ‘echte’ agrarische familie. “Mijn vader en moeder komen allebei van de boerderij. Ik had ook veel familieleden die een boerderij hadden en ik ben vaak gaan logeren op de boerderij van mijn oom en tante. Ook veel mensen in mijn kennissen- en vriendenkring heeft een agrarische achtergrond. Ik heb dus duidelijk mijn roots in de agrarische sector. In mijn vak is dat ook van belang. Als je bij de boer aan tafel zit, moet je weten wat koeien melken is. Je moet weten waar boeren mee te maken hebben.


kom naar grondgebonden ondernemen

 

Grondprijzenherbestemminguitbreidingtaxaties