Veelgestelde vragen

Inschrijving

Hier vind je de antwoorden op al je vragen over De Opvolger. Mocht je een vraag hebben die hier niet wordt beantwoord, stuur ons dan even een berichtje via Facebook

INSCHRIJVING

Wie is geschikt voor De Opvolger? 
Jongeren van 18 tot 35 jaar die een agrarische opleiding volgen of hebben gevolgd, met de ambitie om (ooit) een agrarisch bedrijf over te nemen. 

Worden eventuele (reis)kosten vergoed?
Nee, reiskosten voor de bootcamps en workshops worden niet vergoed. Die vinden plaats op locaties door heel Nederland. De reiskosten voor het buitenlandverblijf van de winnaar worden wel vergoed, door Nuffield.

Slapen deelnemers gewoon thuis?
Ja.

Kunnen deelnemers daadwerkelijk een bedrijf overnemen?
Nee, maar ze worden klaargestoomd voor een toekomstige bedrijfsovername.

Hoe kan ik me inschrijven?
De inschrijving is inmiddels gesloten.

Wat gebeurt er na de inschrijving?
De jury heeft de ontvangen CV's en filmpjes bekeken. Daaruit selecteerden zij de 8 kandidaten die mogen deelnemen aan Boerderij de Opvolger. Iedereen die zich had ingeschreven kreeg een mailtje nadat de keuze was gemaakt. Degenen die zijn geselecteerd kregen ook een persoonlijke videoboodschap van presentator Claartje.

Wat moest er in het inschrijvingsfilmpje naar voren komen?
Jongeren konden een filmpje insturen via hun mobiele telefoon, of het professioneler aanpakken. De technische kwaliteit van het filmpje beïnvloedde de keuze van de jury niet. De jongeren vertelden wie ze zijn, hoe oud ze zijn en waar ze wonen. We wilden ook weten waarom ze graag aan de slag willen gaan als boer. Op de inschrijfpagina stond nogmaals kort beschreven wat er in het filmpje naar voren moest komen en daar was ook een voorbeeld van Claartje te vinden.

Wat gebeurt er met het inschrijvingsfilmpje?
Wij verzamelden de filmpjes van alle inschrijvingen en deze zijn door de jury van Boerderij de Opvolger bekeken. Wij zullen de filmpjes nergens tonen zonder toestemming van de maker. De aanmeldvideo zal dus niet opeens opduiken op onze Facebookpagina, bijvoorbeeld. Wij zullen dit altijd eerst overleggen.

Hoe wordt bepaald wie de winnaar is van Boerderij de Opvolger?
Boerderij de Opvolger heeft een veelzijdige, deskundige jury waarin ieder zijn/haar eigen specialiteit heeft. De jury bepaalt uiteindelijk wie dé Opvolger wordt, aan de hand van een zorgvuldig samengesteld beoordelingsformat. Kennismaken met de jury? Hier vind je hun introductiefilmpjes

Hoe wordt de winnaar bekendgemaakt?
Met een feestelijke live-uitreiking op een mooie locatie. De Opvolger wordt flink in het zonnetje gezet!

Bootcamp

BOOTCAMP

Wanneer zijn de masterclasses en bootcamps?
Zes dagen, in de periode van 15 tot en met 29 september. De exacte data en duur van de bootcamp zijn naar de deelnemers gemaild. Op Facebook, Twitter en Instagram kondigen we de opnames ook aan en zijn foto's/video's en livestreams te bekijken.

Waar is de bootcamp?
De masterclasses en opdrachten vinden op locaties door heel Nederland plaats. 

Wat voor opdrachten kan ik verwachten tijdens de bootcamp?
Deelnemers krijgen uitdagingen op het gebied van vakmanschap, werkgeverschap en financiering, maar ook marketing. Onze partners zullen er mede voor zorgen dat de deelnemers goed worden voorbereid op de opdrachten, door masterclasses te verzorgen.

Nuffield scholarship

NUFFIELD SCHOLARSHIP

Wat houdt een Nuffield scholarship in?
De winnaar gaat 6 weken ervaring opdoen in het buitenland. Reis- en verblijfskosten worden gedekt door Nuffield: €7.500. Nuffield helpt met het zoeken naar een geschikte plek. In maart 2017 vindt een ontmoeting plaats met andere scholars in Brazilië. Zij hebben op tradionele wijze een Nuffield scholarship ontvangen, dus niet via Boerderij de Opvolger. Meer informatie vind je onder het tabblad 'Nuffield scholarship'

Hoe lang duurt een Nuffield scholarship?
Een Nuffield scholarship duurt minstens 6 weken, die in het buitenland worden doorgebracht. 

Kun je naast een Nuffield scholarship gewoon doorgaan met je huidige studie?
Ja, maar de winnaar zal minimaal 6 weken naar het buitenland gaan. Overleg hierover met de opleidingscoördinator is aan te raden. Meer informatie vind je onder het tabblad 'Nuffield scholarship'.  

Kun je wel vrij krijgen van je studie om eventueel naar het buitenland te gaan met een Nuffield scholarship?
Dat hangt ook van de opleiding af. Overleg met de opleidingscoördinator is dus op zijn plaats. Meer informatie vind je onder het tabblad 'Nuffield scholarship'.  

Kun je zelf kiezen naar welk land je gaat tijdens het scholarship? 
Ja. Indien gewenst ondersteunt Nuffield bij het zoeken naar een geschikte plek!

Hoeveel geld gaat dit kosten?
De organisatie achter Boerderij De Opvolger betaalt de trip naar Brazilië voor de ontmoeting met de andere scholars, inclusief reis- en verblijfkosten. De kosten voor de 6 weken in het buitenland die volgen, worden voor je betaald aan de hand van het geldbedrag dat je krijgt bij het Nuffield scholarship: €7.500.

Wanneer start het Nuffield scholarship-traject?
De officiële start voor de winnaar van De Opvolger is 8 t/m 19 maart 2017 in Brazilië. Daar komen alle Nuffield-scholars wereldwijd bij elkaar. 

Ontvang je extra studiepunten voor het Nuffield scholarship?
Dat is afhankelijk van de opleiding. We raden aan dit na te vragen aan de opleidingscoördinator. 

Afleveringen

AFLEVERINGEN

Hoe kun je op de hoogte blijven van Boerderij de Opvolger?
Boerderij de Opvolger is niet alleen te vinden op de site van Boerderij, je vindt ons ook op Facebook, Twitter en Instagram. Als je ons volgt, ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, krijg je een kijkje achter de schermen en ontdek je als eerste wanneer er een nieuwe aflevering online staat!

Waar en wanneer worden de afleveringen van Boerderij de Opvolger uitgezonden?
De afleveringen worden geplaatst op boerderij.nl/opvolger. Zodra er een nieuwe aflevering wordt geplaatst, zullen wij dit ook via Facebook, Twitter en Instagram aan je laten weten. De afleveringen worden vanaf eind oktober geplaatst.

Kan ik afleveringen ook vaker terugkijken?
Ja hoor, de afleveringen zullen blijven staan op boerderij.nl/opvolger, zodat je de verschillende afleveringen later nog eens kan terugkijken.

 

Partners Boerderij de Opvolger