cursus varkensvoeding

Home | Programma | Docenten | Voor wie | Kosten | Locatie | Contact |Aanmelden

DAG 1: 5 april 2016
15.00 Blok 1 : Het verteringsapparaat van varkens
  Wat gebeurt er met het voer in het varken? Wat zijn de gezondheidsrisico's als het rantsoen niet aansluit op de behoeften van het dier?
   

17.30

Diner

 

 

18.30

Blok 2 Voerbenutting
  Verhoudingen en soorten energie/eiwit in het voeder, afhankelijk van de leeftijd van het varkens. Het belang van maalfijnheid in verband met de vertering en gezondheidsrisico's.
   
DAG 2: 19 april 2016
15.00 Blok 3 Grondstofkennis en grondstoffenmarkt
  Welke grondstoffen zijn interessant voor mijn bedrijf en hoe bepaal ik het juiste inkoopmoment? Waar haal ik marktinformatie vandaan?
   
17.30 Diner
   
18.30 Blok 4 Techniek
  Hoe haal ik meer uit mijn bestaande voerinstallatie en waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe voerinstallatie en bij investeringen in de opslag?

Tijdens de behandeling van deze onderwerpen verdiept u zich in uw eigen voersamenstellingen. Onafhankelijke docenten, gespecialiseerd in varkensvoeding en varkensvoer, stellen u kritische vragen, laten u nadenken over de door uw gemaakte keuzes en laten u ook nadenken over alternatieven. Kortom een praktijkgerichte, onafhankelijke cursus waar we aandacht besteden aan de voederstrategie op uw varkensbedrijf en u ook leert van collega’s. 


Wilt u meer grip op uw voerkosten?
Meld u dan nu aan! 

aanmelden