grondgebruik kansen en risico's

Home  Programma  Docenten  Locatie  Contact  Aanmelden 

huib silvis

Huib Silves
Onderzoeker en themaleider, LEI Wageningen 

I graduated as an agricultural economist from Wageningen University in 1980. After two years as a staff member at the Netherlands Cooperation Council for Agriculture and Horticulture, I served as a lecturer and scientific coordinator at Wageningen University. I took my PhD in 1994 on the thesis Agricultural Economics and Policymaking: A Pragmatic Criticism. In 1995 I joined the Agricultural Economics Research Institute LEI in The Hague. Until 2003 I was the chief editor of the annual Agricultural Economic Report of the Netherlands. From 2002 until 2010 I led the Public Issues Division of the Institute and coordinated the research programme on National and International Agricultural Policies for the Ministry of Agriculture, Nature Management and Fisheries. From 2010 until 2012 I served as the business unit manager of the Natural Resources Division of LEI Wageningen UR.

   
peter overwater

Peter Overwater
Rentmeester NVR en Grondzakenjurist, Overwater

Peter Overwater houdt zich bezig met

  • Adviseren over beheer en beleggen in agrarisch vastgoed
  • Deskundige (voorzitter) in rechtbank- en schadecommissies
  • Arbitrage
  • Het geven van lezingen en cursussen over grondzaken en rentmeesterij
  • Strategisch adviseren over grondbeleid
  • Deskundige (voorzitter) in rechtbank- en schadecommissies
  • Arbitrage
  • Het geven van lezingen en cursussen over grondbeleid
Peter Overwater is geregistreerd in het Landelijk Register van Gerechtelijk Deskundigen (LRGD) en opgenomen in het Register Deskundigen Onteigening en Bestuursrechtelijke Schadevergoeding (DOBS) 
 

 

els harbers

Els Harbers, Advocaat, Hekkelman Advocaten

Els Harbers is vanaf 1994 werkzaam als advocaat en sinds 2011 verbonden aan Hekkelman Advocaten. Ze oefent een brede praktijk uit op het gebied van bestuurs- en agrarischrecht, met pachtrecht als superspecialisatie. In dat kader maakt ze tevens deel uit van de redactie van het Tijdschrift voor Agrarisch Recht.

Els vindt contact met de cliënt erg belangrijk om precies te achterhalen wat hij of zij wil, hoe ze kan helpen met haar juridisch instrumentarium en wat daarbij het meest efficiënte plan van aanpak is om het doel te bereiken. Els haar manier van werken kenmerkt zich door snelheid. Niet voor niets is 'snelheid is een onderdeel van kwaliteit' een slagzin die haar manier van werken karakteriseert.

Van cliënten krijgt ze vaak terug dat ze zeer betrokken en toegankelijk is. Els kan op een begrijpelijke manier moeilijke onderwerpen uitleggen en weet goed over te brengen wat in haar ogen wel en wat niet haalbaar is.  

 

 

andre verduijn

Andre Verduijn, Senior Belastingadviseur, Countus accountants en adviseurs

Ik ben sinds 1995 als fiscalist werkzaam bij Countus en bekleed mede de functie van Hoofd Vaktechniek Fiscaal. Namens Countus ben ik lid van de Vaksectie Recht van de VLB.Als fiscalist houd ik mij voornamelijk bezig met de advisering van bedrijven in het midden- en kleinbedrijf in het bijzonder die in de agrarische sector. Daarbij adviseer ik ook overheidsinstanties over belastingschade in geval van (aankoop ter voorkoming van) onteigening, nadeelcompensatie of planschade.

Ik ben meerdere keren door de rechtbank benoemd als fiscaal deskundige in civiele procedures en ook heb ik als partijdeskundige opgetreden. Zelf voer ik fiscale (beroeps)procedures.Ook publiceer ik regelmatig in fiscale vakbladen en geef ik geregeld (fiscale) cursussen voor diverse groepen van professionals. Verder ben ik bestuurslid van de Vereniging voor Agrarisch Recht en redacteur van het Land en Tuinbouw Bulletin (Kluwer).
Aldus beoefen ik het vak van fiscalist uit diverse invalshoeken.

 

aanmelden


boerderij