Home Programma Sprekers Partners Locatie Verslag Contact Aanmelden


pierre bernsten

Pierre Berntsen, Directeur agrarische bedrijven ABN Amro

Als molenaarszoon uit de Achterhoek heb ik met overtuiging voor de agrarische sector gekozen. Tijdens mijn opleidingen in Den Bosch en in Wageningen en ook in mijn werk bij de Gezondheidsdienst, de mengvoerindustrie en ABN AMRO valt me telkens weer de energie en de liefde voor het vak van sectorgenoten op. Ik voel het als voorrecht te werken in een sector die goed en veilig voedsel produceert, ons landschap beheert en een belangrijke bijdrage levert aan de handelsbalans van de BV Nederland.

 

   
Jos Blom, Projectmanager Good Farming Balance Vion
   
  Allard Bakker, Commercieel manager Vion
   

Erik van der Heijden, oprichter FarmAdvies

Erik van der Heijden is de oprichter van FarmAdvies. Na het behalen van het diploma aan de Agrarische Hogeschool in Dronten werkte hij een aantal jaren als bedrijfsleider op een varkensbedrijf. Vervolgens deed hij zes jaar ervaring op als brijvoeradviseur varkenshouderij bij een grote voercoöperatie in Zuid Nederland. Deze praktijkervaring bracht Erik later bij een accountantskantoor dat actief is in de agrarische sector. Hier was hij zes jaar adviseur varkenshouderij en branchevoorzitter varkenshouderij. In 2010 werd Erik van der Heijden zelfstandig ondernemer.

 

   
bram jansen

Bram Jansen, Hoofd verkoop Nijsen/Granico

Bram Jansen is Hoofd Verkoop bij Nijsen/Granico in Veulen (Venray). Na zijn studie Agrarische Bedrijfskunde aan HAS Den Bosch, deed hij een aantal jaar bedrijfseconomische kennis op bij een gerenommeerd accountantskantoor in de Agrarische sector. Daarnaast was hij ruim tien jaar mede-ondernemer van het ouderlijk varkensbedrijf met 600 zeugen en 5000 vleesvarkens. Voor ZLTO Land van Maas en Waal heeft Bram zich als bestuurslid ingezet voor de portefeuilles Varkenshouderij en Ruimtelijke Ordening i.v.m. het bestemmingsplan. Inmiddels werkt Bram zo’n 5 jaar bij Nijsen/Granico waar hij begon als specialist Varkens. 

   

Willy de Beer, varkenshouder, De Beer Leende

Willy de Beer is zowel varkenshouder, akkerbouwer, mestverwerker als energieproducent in Leende (Noord-Brabant). Zo kan hij over de hele breedte de bedrijfsvoering optimaliseren en financiële risico’s spreiden. Daarbij schuwt de ondernemer innovaties niet. Zo fermenteert hij sinds een jaar het varkensvoer en spuit hij in de akkerbouw al jaren met luchtondersteuning. De Beer probeert voortdurend bedrijfsprocessen verder te verbeteren. Nu is hij bezig de warmte van het bedrijf beter te benutten om de dikke fractie van de gescheiden mest te hygiëniseren.

   
john van kessel

John van Kessel, varkenshouder, Van Kessel VOF

John heeft drie locaties met zeugen: in Boekel (N.-Br.) in een vof met vader Ricus een bedrijf met 550 zeugen, in Asten-Heusden (N.-Br.) 420 zeugen en in Neede (Gld.) 350 zeugen; de laatste twee in bv-vorm met een compagnon. De zeugen in Boekel zijn de Topigs 20, die worden geïnsemineerd met de PIC 337. De biggen gaan naar één vleesvarkensbedrijf in de buurt. De zeugen produceren circa 28,5 biggen per zeug per jaar. Door groei van het bedrijf is het kengetal wat lager dan het gemiddelde van de drie bedrijven. Van Kessel streeft naar een productie van 16.000 biggen op de locatie in Boekel. Speerpunt in de bedrijfsstrategie is efficiënt ondernemen.  

   

Han Swinkels, Interim manager VIC Sterksel 2015 en Lector duurzame veehouderijketens 2012-2015, Dagvoorzitter 

Han Swinkels heeft Dierwetenschappen in Wageningen en Blacksburg (VS) gestudeerd. Na zijn studie heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan in de Agro&Food-sector met specialisatie in de dierlijke sectoren. Ruim 13 jaar werkte Han in diverse functies voor de business units Livestock Research en Food&Biobased Research van Wageningen Universiteit en Research centrum. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij ZLTO en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig adviseur voor bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, waar hij in onderlinge samenwerking en met betrokkenheid van maatschappelijke organisaties duurzame vernieuwingen realiseert in de Agro&Food-sector, met focus op de veehouderijketens.

 


kees van dooren


hipraarvalisgeurts mengvoedersgeling adviesmsdnijsen granico

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.