Varkenshouderij

Nieuws 1283 x bekeken

POV trekt geld uit voor vleesconcepten

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) biedt steun aan boeren die onderscheidende vleesconcepten willen ontwikkelen.

De Regeling Ondersteuning Ketenconcepten Varkenshouderij is maandag 17 juli opengesteld. Collectieven van varkenshouders en hun ketenpartners kunnen zich tot 18 augustus aanmelden voor de regeling. De POV meldt dat € 980.000 klaar ligt om varkenvleesinnovaties op gang te helpen.

Actieplan Vitale Varkenshouderij

De POV voert de regeling uit, die voortvloeit uit het Actieplan Vitale Varkenshouderij. Het voornaamste doel van deze regeling is de varkenshouderij toekomstbestendiger te maken en het vergroten van het maatschappelijk draagvlak van de sector.

Volgens de productenenorganisatie kan varkensvlees dat zich onderscheidt van gangbaar tevens het boereninkomen verbeteren. Bovendien versterkt ketensamenwerking de positie van iedereen, stelt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

Of registreer je om te kunnen reageren.